Dolar
32.33
Euro
34.85
Altın
2,196.08
ETH/USDT
3,580.20
BTC/USDT
70,655.00
BIST 100
8,985.35
Gündem

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: Birileri ya milletin yoluna ya da Kandil'in yoluna girecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, "Birileri ya milletin yoluna ya da Kandil'in yoluna girecek. Öyle kalkıp gündüz külahlı, gece silahlı ikilemi içerisinde artık kimseye müsamaha gösterilmeyecek." dedi.

Elif Özlem Çelikler, Cem Şan  | 25.06.2016 - Güncelleme : 25.06.2016
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: Birileri ya milletin yoluna ya da Kandil'in yoluna girecek Fotoğraf: AA/Elif Özlem Çelikler

Bursa

BURSA

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi'nin (BUTTİM) açık alanında, Bursalı çiftçilerle iftar programında bir araya geldi.

Bakan Çelik, yaptığı konuşmada, şiddetin ve terörün ramazanda da devam ettiğini belirtti.

"Bu topraklarda kardeşlik barınacak kalleşlik barınmayacak"

Terörle mücadelenin devam edeceğini kaydeden Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

"Birileri ya milletin yoluna ya da Kandil’in yoluna girecek. Öyle kalkıp gündüz külahlı, gece silahlı ikilemi içerisinde artık kimseye müsamaha gösterilmeyecek. Bu topraklarda bin yıldır kardeşlik var. Bu topraklarda kardeşlik barınacak kalleşlik barınmayacak."

Soykırım iddiasıyla bu aziz millete bir leke çalmaya çalışıyorlar"

Çelik, soykırım iddialarına ilişkin de şu değerlendirmelerde bulundu:

"Utanmadan, sıkılmadan soykırım iddiasıyla bu aziz millete bir leke çalmaya çalışıyorlar. Soykırım konusunda kimin sabıkalı olduğunu bütün 78 milyon çok iyi bilmektedir. Onlar aynaya baktıkları zaman ortaçağı görecekler. O, Ortaçağ mezarı bu milletin geçmişinde yok. Engizisyon Mahkemesi bizim geçmişimizde yok. İnsanları sabun yapan ve gaz odalarında zehirleyen anlayışlar, bizim geçmişimizde yok. O canileri görmek istiyorlarsa, kendi geçmişlerine baksınlar. Kendilerini orada göreceklerdir."

Muhabir: Elif Özlem Çelikler, Cem Şan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın