Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.20
BTC/USDT
70,488.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: Utanmadan, sıkılmadan ben Batı'nın hizmetindeyim diyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin "Şimdi utanmadan çıkıyor Pensilvanya'dan diyor ki ben diyor Batı'nın emrindeyim diyor." dedi.

Bayram Sarayoğlu  | 31.07.2016 - Güncelleme : 31.07.2016
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik: Utanmadan, sıkılmadan ben Batı'nın hizmetindeyim diyor Fotoğraf AA: Bayram Sarayoğlu

Artvin

ARTVİN

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Artvin'deki Valilik Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’dan itibaren tüm Türkiye'nin ayakta olduğunu söyledi.

"Sizler ne güzel insanlarsanız sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır." diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Çünkü sizler gövdelerini yalnız taşın altına değil tankın altına koyan bir milletsiniz. Bunu gördük mü? 15 Temmuz akşamı gördük. Gövdesini taşın altına koymayı bilirdik biz ama bu millet öyle bir millet ki gövdesini tankın altına koydu. Bu milletin uçağını uçurdular, bu milletin aleyhine uçurdular milletin kanını akıtmak için uçurdular. Tanklarını hareket ettirdiler toplarını patlattılar ama bu millet öyle bir millet ki minarelerden sela sesleriyle, uçak seslerini, top seslerini bastıran bir millet."

"Bunlar hayvandan çok çok aşağı mahluklar"

Bakan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar Türk olabilir mi bu milletin evladı olabilir mi bunlar Müslüman olabilir mi? Kimse hayvanlara haksızlık yapmasın, bunlar birileri diyebilir ki hayvan olabilir, bunların hayvan olması demek hayvanlara en büyük hakarettir açıkça söylüyorum. Onun için bunlar hayvandan çok çok aşağı mahluklar. Utanmadan sıkılmadan bu milletin değer yargılarını bu milletin en ana kurumlarını vurmaktan çekinmediler."

"Öyle bir terör örgütüyle karşı karşıyayız ki sayın Cumhurbaşkanımız aylardır bunu söylüyor, bu terör örgütü şunu bilmenizi istiyorum çok yüzlü bir terör örgütü tek yüzlü bir terör örgütü değil" diyen Çelik, "Siz şimdi bir çok terör örgütünü tanıyorsunuz PKK diyorsunuz biliyoruz nasıl terör örgütü olduğunu, DAİŞ diyorsunuz biliyorsunuz nasıl bir terör örgütü olduğunu ama bu terör örgütü çok yüzlü bir terör örgütü. Nedir çok yüzlü bir şunu açıkça ifade edeyim, ibadetle milleti kandıran bir terör örgütü. Onunla milleti kandırıyor zavallı inançlı temiz insanları yıllardır kandırdı." şeklinde konuştu.

Çelik, bu terör örgütünün ticari boyutuyla insanları sömürdüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bunu da milletimiz çok iyi biliyor ki son bir kaç senedir yaşanan olaylardan dolayı bir ihanet boyutu var diyorduk. İnanmayanlar vardı ama 15 Temmuz akşamı herkes gördü ki ibadet yönüyle kandıran, ticaret yönüyle sömüren ve 15 Temmuz akşamı da ihanet yoluyla milleti arkadan hançerleyen bir terör örgütüyle karşı karşıyayız. Böyle bir örgütün 15 Temmuz bütün yönleriyle karşımıza çıkardığını hiçbir kardeşimiz unutmasın. Şimdi soruyorum onu halen safça bu olup bitenleri görmeden, halen düşünmeden bir kişi kalmışsa ona soruyor diyorum ki 'ibadetle ihanet yan yana olur mu?' Herkesin telefonunu dinleyeceksin, herkesi fişleyeceksin ama Allah’ı dinlemeyeceksin böyle bir ibadet olur mu? Allah’ın ne dediğine bak 'bir kişiyi öldürürseniz bütün insanlığı öldürürsünüz diyor.' Sen nasıl Müslümansın?

İkinci yönüne bakınız, ticaret boyutuna bakınız, ticaret erbabına sesleniyorum bu kadar paralar, bu kadar himmetler toplandı toplandı nereye gitti bu paralar. Bir sorsun, herkes kendisine sorsun bu paraların nereye gittiği şimdi tek tek ortaya çıkıyor görüyorsunuz. Başka ülkelerin senatörlerinin seçimlerini siz finanse edeceksiniz, başka ülkelerin seçimlerine siyasi partilerine destek vereceksiniz, Türkiye’ye ihanet yaparken size sahip çıksınlar diye. İhaneti yaptılar mı? 15 Temmuz’da yaptılar kim sahip çıkıyor şimdi izleyin."

"Utanmadan, sıkılmadan ben Batı'nın hizmetindeyim diyor"

Faruk Çelik, Türkiye’deki darbe girişimini demokratik ülkelerin çıkıp mertçe, erkekçe, adamca 'bu bir darbedir lanetliyoruz' diyemediklerini vurgulayarak, "Niye? senden toplanan himmet paraları acaba kime gitti. Bu milletten toplanan o paralar kimlerin cebine peşkeş çekildi. Kendilerinin geleceği garanti altına alınsın diye. Onun için bu ticaret açısından da baktığınız zaman enteresan tablolarla karşı karşıya kalıyorsunuz. Şimdi utanmadan çıkıyor Pensilvanya'dan diyor ki ben diyor Batı'nın emrindeyim. Ulan be uşak adam sen bunu yıllar önce söyleseydin bu millet sana bir kuruş verir miydi, 15 Temmuz’dan önce söyleseydin bu millet senin yüzüne bakar mıydı? Milleti aldata aldata, salyalarından yaşlarını karıştıra, karıştıra bu milletin içine nifak sokmaya çalıştın ve sonunda tabloyu net bir şekilde gördük. Utanmadan, sıkılmadan ben Batı'nın hizmetindeyim diyor. Şimdi diyor bunu gerçek kimliğini açıklıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Bayram Sarayoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın