Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında 673 kişi hakkında işlem yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve bağlı kurumlarda, FETÖ ile bağlantılı olduğu değerlendirilen toplam 673 kişi hakkında işlem yapıldı.

27.07.2016 - Güncelleme : 27.07.2016
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında 673 kişi hakkında işlem yapıldı

ANKARA

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkilileri tarafından, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez teşkilatında 378 kişinin işine son verildiği, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundaki (TKDK) 204 kişinin sözleşmesinin feshedildiği belirtildi.

Bunun yanı sıra, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinde 17 çalışanın iş akdinin feshedildiği, 22 kişinin açığa alındığı ve haklarında soruşturma başlatıldığı ifade edilerek, bağlı iştiraklerden 28 kişinin iş akdinin feshedildiği kaydedildi.

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğünde (AOÇ) çalışan 1 memurun işine son verildiği, Toprak Mahsulleri Ofisinden (TMO) 15 kişinin açığa alındığı ve haklarında soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumundan (TAPDK) 8 kişi de dahil olmak üzere bakanlık ve bağlı kuruluşlarda toplam 673 kişi hakkında işlem yapıldığı belirtildi.

Muhabir: Merve Özlem Çakır

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın