Gündem

Gökçek turizmcilere Ankapark'ı gezdirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, gezide turizmcilerle bindiği "Esc Coster" isimli alette, teknik bir nedenden dolayı kısa süre mahsur kaldı.

Enes Duran  | 22.05.2017 - Güncelleme : 22.05.2017
Gökçek turizmcilere Ankapark'ı gezdirdi

Ankara

ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankaralı turizmcilere Ankapark'ı gezdirdi.

Gökçek, Ankara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ANTOD), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), SKAL Ankara Kulübü ve Ankara Rehberler Odasına üye toplam 50 kişilik turizmci heyetiyle Ankapark Koordinasyon Merkezi'nde bir araya geldi.

Burada, turizmcilere Ankapark hakkında bilgiler veren Gökçek'e, turizme yaptığı katkılardan dolayı ANTOD Başkanı Savaş Çolakoğlu plaket takdim etti.

"Açılış tarihi olarak 23 Nisan 2018'i düşünüyoruz"

Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Gökçek, Ankapark'a giriş ücretiyle ilgili kesin bir rakam belirlemediklerini kaydederek, şunları söyledi:

"Ücretlendirmeyi iki tarifeden yapacağız. Ankara'da yaşayanlara Ankara Kartı vereceğiz. Yeni yapacağız bunu. Bu teklif de turizmcilerden çıktı. Ankaralılar bu kartla girerken, dışarıdan gelen turistler iki misli fiyata girmiş olacak. Bu turizmcilerin fikri, netleşmiş birşey yok. Açılış tarihi olarak 23 Nisan 2018'i düşünüyoruz. Bu sene biter burası ancak ölü tarihte açacak olursanız ölü doğar."

Ankapark'ın işletmesini bu alanda tecrübeli uluslararası bir firmaya vermek istediklerini kaydeden Gökçek, "Birçok kişi 'Buraya niye bu kadar para yatırdın' diyor. Ankara turizmde sıfır. Ankara'ya sadece diplomatlar geliyor, turist olarak gelen yok. Artık bundan sonra turistler gelecek inşallah." diye konuştu.

"Yolcuları koruma amaçlı durdu"

Daha sonra heyetle Ankapark alanını gezen Gökçek, beraberindekilerle "Esc Koster" isimli alete bindi. Alet, hareket ettikten kısa bir süre sonra durdu. Gökçek ve beraberindekiler, teknik ekibin yardımıyla aletten indirildi.

Aletin durmasıyla ilgili bilgi veren Gökçek, "Makinanın güvenlik sensörleri, yakın bir alanda bulunan kişileri tespit ettiği için yolcuları koruma amaçlı durdu." dedi.

Gökçek ve beraberindekiler parktaki "Family Koster", "Korsan Gemisi" ve "Uçan Ada" adlı aletlere binerek geziyi tamamladı.

Muhabir: Enes Duran

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın