Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.70
BTC/USDT
70,818.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Gölbaşı tapu operasyonunda 2. dalga

Gölbaşı ilçesi sınırlarındaki arazileri sahiplerinin bilgisi dışında 3. kişilere sattıkları veya satışa aracılık ettikleri tespit edilen 5’i tapu görevlisi 9’u emlakçı 14 kişi gözaltına alındı.

Sertaç Bulur, Ertuğrul Subaşı  | 09.02.2016 - Güncelleme : 10.02.2016
Gölbaşı tapu operasyonunda 2. dalga

Turkey

ANKARA

Ankara'nın Gölbaşı ilçesi sınırlarındaki arazileri, sahiplerinin bilgisi dışında 3. kişilere sattıkları veya satışa aracılık ettikleri tespit edilen 5'i tapu görevlisi, 9'u emlakçı olmak üzere 14 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, şüpheliler, önce uzun süredir herhangi bir işlem yapılmayan arsa ve arazileri tapudaki suç ortakları aracılığıyla tespit etti, daha sonra bu kişiler adına çıkarılan sahte nüfus cüzdanlarıyla e-Devlet şifreleri alındı. e-Devlet şifreleri kullanılarak kişilerin üzerine kayıtlı arsa bilgileri kontrol edildi. Daha sonra devir işlemlerinde gerçek arsa sahibinin yerine geçen “joker” elemanlardan şebeke üyelerince orijinal imza üzerinde ve arsa sabinin kimlik bilgilerini ezberlemeleri için çalışmaları istendi.

Gerçek sahibi yerine aracılar geçti

Gözaltına alınan tapu görevlileri, bu süreçte kilit altında tutulması gereken tapu kütüğünü, yetkililerin bilgisi dışında tapu müdürlüğünden çıkartarak suç örgütüne ulaştırdı. Gerçek arsa sahiplerinin yerine aracılarının fotoğrafları yapıştırılan kütükler, tekrar tapu müdürlüğüne götürüldü. Sahte evrakların da düzenlenmesiyle gerçekleştirilen satışın ardından, tapu kütüğündeki fotoğraflar orijinaline çevrildi.

Bu şekilde yaklaşık 100 milyon liralık kazanç sağlandığı belirtilirken, arazileri bilgileri dışında satılan arsa sahiplerinin bir kısmına henüz ulaşılamadığı ve rakamın daha da yükselebileceği öğrenildi.

Emniyet yetkilileri, Gölbaşı sınırları içinde arsası olan vatandaşlardan, tapu kayıtlarını kontrol etmelerini istedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın