Gündem

Görevlendirme yapılan belediyeden yüzme atağı

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Batman Belediyesi'nin kentte özellikle dezavantajlı çocuklara yönelik açtığı yüzme kursundan aralarında engellilerin de bulunduğu 900'ü kadın 3 bin kişi faydalandı.

23.09.2017 - Güncelleme : 23.09.2017
Görevlendirme yapılan belediyeden yüzme atağı

BATMAN - SELMAN TÜR

İçişleri Bakanlığı'nca, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Batman Belediyesi'nce kentte özellikle dezavantajlı çocuklara yönelik açılan yüzme kursundan, aralarında engellilerin de olduğu 900'ü kadın 3 bin kişi yararlandı.

Batman Belediyesi'nce, yaklaşık 4 ay önce her yaştan vatandaşların yararlanabilmesi için aralarında basketbol, futbol, hentbol, müzik, yüzmenin bulunduğu 18 branşta kurslar açıldı. Kurslar arasında özellikle yüzme eğitimleri yoğun ilgi gördü. Yüzme kursuna, aralarında engellilerin de bulunduğu 900'ü kadın 3 bin kişi başvurdu.

Batman Belediyesi Spor Kompleksi'nde verilen yüzme kursunda kentteki boğulma vakalarının önüne geçmenin yanı sıra dezavantajlı çocukların da ilk defa havuzla buluşması gerçekleştirildi.

Kursa katılan çocukların havuza ulaşımı da belediye tarafından sağlanıyor. Çocuklar evlerinden belediyeye ait servislerle alınıyor, kurs bitiminde yeniden evlerine bırakılıyor.

Yüzme kursunda başarılı olanlar, Batman Belediyespor Kulübü yüzme takımına alınıyor. Aralarında bir engellinin de olduğu 4 kişi, takıma girmeyi başardı.

Yüzme antrenörü Ahmet Cihat Kartal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzme kursunun yoğun ilgi gördüğünü, bin 700 erkek ve 900 kadının yanı sıra engelli çocuklar ile Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Sevgi Evleri'nde kalan çocuklara ve olası boğulma vakalarındaki arama kurtarma faaliyetlerine yardımcı olmaları için belediye itfaiye ekiplerine yüzme eğitimi verdiklerini bildirdi.

Belediyenin 18 ayrı branşta kurs açtığını, kurslara her yaştan vatandaşın başvurduğunu aktaran Kartal, "Belediyemizin sağladığı imkanlar doğrultusunda eğitimlerimizi veriyoruz." dedi.

Kursta başarılı olanları Batman Belediyespor Kulübü yüzme takımı alındığını belirten Kartal, yüzme eğitimleri sırasında 2002 yılında geçirdiği trafik kazasında iki kol ve bir bacağını kaybeden Yusuf Oğur ile tanıştıklarını, Oğur'un gösterdiği performans sonucu yüzme takımına alındığını kaydetti.

Yüzme kurslarına engelli vatandaşların da katıldığını vurgulayan Kartal, şu ana kadar 25 engellinin kayıt yaptırarak, yüzme eğitimi aldığını anlattı.

Batman Belediyesi'nin engellilere ayrı bir önem verdiğini ve önlerindeki tüm engelleri kaldırdığını anlatan Kartal, "Onlarla birlikte çalıştık. Aralarında engelli Yusuf kardeşimiz vardı." ifadelerini kullandı.

Yusuf'un hedefi ulusal ve uluslararası yarışlara katılmak

Yüzme kursunun ardından, takıma alınan 27 yaşındaki bedensel engelli Yusuf Oğur da Batman Belediyespor'da yer almaktan gurur duyduğunu, günde 3 saat yüzdüğünü, kulüp bünyesinde çalışmaya başladığını vurguladı.

Kaza geçirmeden önce de yüzdüğünü ifade eden Oğur, "Yıllar sonra suya girdim ve hala yüzebildiğimi fark ettim. Belediye bünyesinde çalışıyorum. Çok çalışmam gerekiyor ki başarıp hedeflerime ulaşayım." diye konuştu.

Oğur, takımda başarılı olarak ulusal ve uluslararası yarışlara katılmak istediğini bildirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.