Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,223.66
ETH/USDT
3,564.70
BTC/USDT
70,779.00
BIST 100
9,079.97
İstanbul'da kar yağışı etkili oluyor
13.01.2017

İstanbul genelinde kar yağışı etkili oluyor. Beyoğlu İstiklal Caddesi de kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. ( Berk Özkan - Anadolu Ajansı )

Bulgaristan'da Epifani kutlamaları
Fotoğraf: Borislav Troshev

Hristiyan inancına göre Hz. İsa'nın Doğuşu ve Vaftiz edilişinin yıldönümü Bulgaristan'ın Kalofer kentinde kutlandı. Kutlamalar kapsamında Tundzha Nehri'ne atılan haçı çıkarmak için suya atlayan çok sayıda vatandaş renkli görüntüler oluşturdu. ( Borislav Troshev - Anadolu Ajansı )

250 bin turist Kapadokya'yı kuşbakışı izledi
Fotoğraf: Sercan Küçükşahin

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde, 2016 yılında 250 bin turist sıcak hava balonlarıyla bölgenin doğal güzelliklerini gökyüzünden seyretti. ( Sercan Küçükşahin - Anadolu Ajansı )

2017 Katar ExxonMobile Açık Tenis Turnuvası
Fotoğraf: Mohammed Dabbous

Katar'ın başkenti Doha'daki Uluslararası Halifa Tenis ve Squash Kompleksi'nde düzenlenen 2017 Katar ExxonMobil Açık Tenis Turnuvası tek erkek final maçında, Sırp raket Novak Djokovic (fotoğrafta), Büyük Britanyalı raket Andy Murray'i yenerek şampiyon oldu. Djokovic, şampiyonluk kupasını kaldırarak objektiflere poz verdi. ( Mohammed Dabbous - Anadolu Ajansı )

İstanbul'da kar yağışı
Fotoğraf: Lokman Akkaya

İstanbul'da kar aralıklarla etkili oluyor. Beyaz örtüyle kaplanan ve tarihi yarımada da bulunan Ayasofya Müzesi havadan görüntülendi. ( Lokman Akkaya - Anadolu Ajansı )

Başbakan Yıldırım Irak'ta
Fotoğraf: Hakan Göktepe

Başbakan Binali Yıldırım, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ile Erbil'deki Zerdık Dağı'nda, DEAŞ ile mücadele eden Peşmerge güçlerinin bulunduğu cepheyi ziyaret etti. Peşmerge tarafından karşılanan Yıldırım ve Barzani, harekat merkezine geçti. Barzani ve Yıldırım, burada IKBY Genelkurmay Başkanı Cemal Muhammed'den harita üzerinde, yürütülen operasyona ilişkin bilgi aldı. ( Hakan Göktepe - Anadolu Ajansı )

AVM'nin girişi sokak hayvanlarına yuva oldu
Fotoğraf: Berk Özkan

İstanbul Bakırköy'de bir alışveriş merkezinin girişi kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle üşüyen hayvanlar için sıcak bir yuva haline geldi. Vatandaşlar sokak köpeklerinin üzerine battaniye örterken yanlarına da mama koydu. ( Berk Özkan - Anadolu Ajansı )

Çamaşır makinesini otomobilin üzerine attı
Fotoğraf: Mahmut Serdar Alakuş

İzmir'in Gaziemir ilçesinde psikolojik sorunları olduğu öne sürülen kişinin 3. kattaki evinin balkonundan attığı çamaşır makinesi, park halindeki otomobilin üzerine düştü. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olayda araçta hasar oluştu. Olay sonrası çamaşır makinesini otomobilin üzerinde gören yoldan geçen vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi. ( Mahmut Serdar Alakuş - Anadolu Ajansı )

Sırbistan'daki sığınmacılar
Fotoğraf: Josep Vecino

Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da terk edilmiş binalarda, yaşamlarını zor şartlar altında sürdürmeye çalışan sığınmacılar, günlük ihtiyaçlarını gidermekte de güçlük çekiyor. Kar yağışının etkili olduğu şehirde, yaktıkları ateşler ile ısınan ve yerde yatan sığınmacılar sınır kapılarının açılmasını bekliyor. ( Josep Vecino - Anadolu Ajansı )

Doğal yaşam parkındaki hayvanların kar keyfi
Fotoğraf: Ahmet Bayram

Türkiye'nin en büyük doğal yaşam parklarından İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki hayvanlar, kentte etkili olan karın keyfini çıkardı. Sasalı'da 425 dönümlük alanda kurulan ve 125'ten fazla türde bin 500'e yakın hayvanı bünyesinde barındıran İzmir Doğal Yaşam Parkı'ndaki bazı hayvanlar bir ilki yaşadı. Kentte 4 Ocak 2002'den bu yana görülen en etkili kar yağışı, parkın kurulduğu 2008'den beri İzmir'in ılık kışlarına alışan kaplan, aslan, kurt ve ayıları da şaşırttı. Kar yağışının ardından kafeslerinden çıkan hayvanlar, beyaz örtüyle kaplı zeminde dolaştı. ( Ahmet Bayram - Anadolu Ajansı )

ABD Başkanı Obama'nın Chicago'daki veda konuşması
Fotoğraf: Bilgin S. Şaşmaz

Beyaz Saray'daki koltuğunu seçilmiş Başkan Donald Trump'a 20 Ocak'ta devredecek ABD Başkanı Barack Obama, veda konuşmasını siyasete başladığı ve "memleketim" diye tanımladığı Chicago'da yaptı. ( Bilgin S. Şaşmaz - Anadolu Ajansı )

Su deposu "buz kulesi"ne dönüştü
Fotoğraf: Özkan Bilgin

Van'da dondurucu soğuklar nedeniyle boruları patlayan su deposu, akan suların donmasıyla buz kulesine dönüştü. Özalp ilçesine bağlı Sarıköy Mahallesi'nde bulunan su deposunda da aşırı soğuklar nedeniyle boruları patladı. Yaklaşık 20 metre yüksekliğe sahip 4 katlı su deposunda patlayan borulardan akan suların aşırı soğuklar nedeniyle donması, ortaya buz kulesini andıran bir görüntü çıkardı. ( Özkan Bilgin - Anadolu Ajansı )

Brezilya'da ki cüzzam hastanesi
Fotoğraf: Fabio Teixeira

Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde bulunan Curupaiti Hastanesi'ndeki cüzzam hastaları zor koşullarda tedavilerini sürdürmekte. Hastane hükümet tarafından terkedilmiş olmakla birlikte doktor, hemşire ve hijyen konularında eksiklikleri ve yetersizlikleriyle dikkat çekiyor. ( Fabio Teixeira - Anadolu Ajansı )

MPT-76 Milli Piyade Tüfeği Teslim Töreni
Fotoğraf: Evrim Aydın

Makina Kimya Endüstrisi (MKE) tarafından tasarlanıp üretilen MPT-76 Milli Piyade Tüfeği Teslim Töreni, MKE'nin Kırıkkale'deki tesislerinde gerçekleştirildi. ( Evrim Aydın - Anadolu Ajansı )

Konya'da sığırcıkların "dansı"
Fotoğraf: Orhan Akkanat

Konya'da, gökyüzünde dans edercesine birbirinden ilginç hareketler yapan sığırcıklar, dolunayla birlikte görsel şölen oluşturdu. ( Orhan Akkanat - Anadolu Ajansı )

Anayasa değişiklik teklifi Genel Kurulda
Fotoğraf: Murat Kaynak

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinde CHP'liler kürsüyü işgal etti. Bunun üzerine AK Parti'liler kürsü ile Başkanlık Divanı arasına geçerek, CHP'lileri kürsüden uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada iki partinin milletvekilleri arasında yumruklaşmaya varan kavga yaşandı. ( Murat Kaynak - Anadolu Ajansı )

Kıbrıs müzakereleri Cenevre zirvesi
Fotoğraf: Mustafa Yalçın

Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde sürdürülen müzakereler, İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde devam etti. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres (ortada), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı (solda) ve Rum lider Nikos Anastasiadis (sağda) ile birlikte açıklamalarda bulundu. ( Mustafa Yalçın - Anadolu Ajansı )

Esed rejiminin ateşkes ihlalleri
Fotoğraf: Gaes Sayid

Suriye ordusuna ait savaş uçağının İdlib kentine bağlı Binniş kasabasına düzenlediği saldırıda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı. Sivil savunma ekipleri ve vatandaşlar, iş makineleri yardımıyla enkaza dönen binada arama kurtarma çalışması başlattı. ( Gaes Sayid - Anadolu Ajansı )

instagram_banner

Türkiye’den, dünyadan, havadan, karadan, hayatın tam merkezinden en güçlü kareler Instagram hesabımızda. Takip edin.

En Yeniler