Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.20
BTC/USDT
70,771.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: FETÖ'nün kökleri ve yöneticileri dışarıda, bunlar kukla

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, FETÖ'nün Arnavutluk'ta da sinsice yapılanmış olabileceği uyarısında bulunarak, "Bu örgütün kökleri ve yöneticileri dışarıda, bunlar kukla. Bunların arkalarında başta ABD olmak üzere uluslararası güçler var." dedi.

12.01.2017 - Güncelleme : 12.01.2017
Hak-İş Genel Başkanı Arslan: FETÖ'nün kökleri ve yöneticileri dışarıda, bunlar kukla Fotoğraf: Raşit Aydoğan/AA

ANKARA

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Arnavutluk'un da FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi benzeri bir tehditle karşı karşıya olabileceğine dikkati çekerek, Arnavutluk vatandaşlarına "Sakın çocuklarınızı bu yapının okullarına göndermeyin. Onların okullarında çocuklar adeta zehirle uyuşturuluyor." uyasında bulundu.

Arslan, "Eğitim yoluyla Arnavutluk Sendikaları ile Hak-İş Konfederasyonu İşbirliği Köprü Projesi" kapsamında bir otelde düzenlenen eğitim programına katıldı.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinen Arslan, Türkiye için tehlike olan FETÖ yapılanmasının Arnavutluk için de büyük tehlike olduğunu vurguladı.

Arslan, Arnavutluk'un da Türkiye gibi FETÖ tehdidi altında olduğunu ifade ederek, Arnavutluk heyetine, şöyle hitap etti: 

"Bu örgüt çok sinsi ve gizli bir örgüttür. Bunların ihanetini, uçaklar Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bombalarken, tanklardan halkın üzerin ateş edilirken, helikopterden bomba atılırken fark ettik. Ülkemizin zor şartlarda kendilerine emanet ettiği uçaklarımız, tanklarımızı, helikopterlerimizi, silahlarımızı ellerinde sadece bayrak olan insanlara doğrultup, katleden canilerden bahsediyoruz. Bu canilerde vicdan diye bir şey yok. Gözlerini kırpmadan binlerce insanı yok edecek cinayet şebekesinden bahsediyoruz. Bizi ve ülkemizi, ülkemin yöneticilerini uzun süre aldatacak kadar sinsi bu örgüt, demokrasimiz için en büyük tehdit. Bu örgütün kökleri ve yöneticileri dışarıda, bunlar kukla. Bunların arkalarında başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere uluslararası güçler var. Türkiye'yi yeniden kendi kontrollerinde bir ülke yapmak için uğraşıyorlar."

KSSH Genel Başkanı Kol Nikolla da Türkiye'nin sendikal alandaki tecrübesinden çok şey öğreneceklerini ifade ederek, bu tecrübeyi Hak-İş'in kendilerine başarılı bir şekilde aktardığını söyledi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi karşısında Türkiye'nin yanında olduklarını dile getiren Nikolla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milletinin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Muhabir: Özcan Yıldırım

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.