Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,211.39
ETH/USDT
3,574.30
BTC/USDT
70,568.00
BIST 100
9,039.69
Gündem

Hakim ve savcılar eğitime alınacak

Türkiye Adalet Akademisince bu yıl içerisinde düzenlenecek 39 meslek ve hizmet içi eğitim programında yaklaşık 8 bin 500 hakim ve savcı eğitim alacak.

07.02.2018 - Güncelleme : 07.02.2018
Hakim ve savcılar eğitime alınacak

ANKARA - Kemal Karadağ

Adli ve idari yargıda görev yapan 8 bin 500 hakim ve savcı, bu yıl içerisinde planlanan 39 meslek hizmet içi eğitim programına katılacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Türkiye Adalet Akademisi tarafından 2018'de 39 meslek ve hizmet içi eğitim programı planlandı. Bu kapsamda, yaklaşık 8 bin 500 hakim ve savcı belirlenen tarihlerde eğitime alınacak.

Cumhuriyet savcıları ile ceza hakimlerine, terör, sahtecilik, dolandırıcılık, kaçakçılık, uyuşturucu suçları, vücut dokunulmazlığı ve mal varlığına karşı suçlar ile ilgili eğitimler verilecek. Eğitime katılcaklara çapraz sorgu, lekelenmeme hakkı, özel soruşturma usulleri, delil toplama ve değerlendirme yöntemleri, iddianame tanzimi, karar yazma teknikleri konularında da bilgiler verilecek.

Hukuk hakimleri ise icra-iflas, tazminat, kamulaştırma davalarının yanı sıra iş ve sosyal güvenlik hukuku konularında eğitim alacak.

İdare ve vergi mahkemeleri hakimlerine de eğitim

Hukuk ve ceza alanında görev yapanların yanı sıra idari yargıdaki hakim ve savcılar da alanlarıyla ilgili konularda eğitim görecek. Bu çerçevede idare ve vergi mahkemesi hakimleri, belirlenen meslek içi eğitime dahil edilecek.

Eğitimler, planlanan tarihlerde yapılarak yıl sonunda sona erecek. Eğitimler, cuma, cumartesi ve pazar günler yapılarak duruşmaların aksamasının önüne geçilecek.

Programlara katılacaklar arasında, meslekte üç yılını doldurmayan ve Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında staj eğitimleri tamamlanmadan atananlar da yer alacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.