Dolar
32.35
Euro
34.92
Altın
2,222.21
ETH/USDT
3,562.10
BTC/USDT
70,947.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'Hakkari’nin çehresi değişiyor'

AK Parti Trabzon Milletvekili, Hakkari-Van Koordinatörü Köseoğlu, "Hakkari’de çok güzel şeyler oluyor, Hakkari’nin çehresi değişiyor. Hakkari gerçek anlamda bir şehir görüntüsüne kavuşuyor. Bütün caddeleri asfaltlanıyor." dedi.

29.11.2017 - Güncelleme : 29.11.2017
'Hakkari’nin çehresi değişiyor'

TBMM - ALPER ATALAY

AK Parti Trabzon Milletvekili, Hakkari-Van Koordinatörü Ayşe Sula Köseoğlu, "Hakkari'de çok güzel şeyler oluyor, Hakkari'nin çehresi değişiyor. Hakkari gerçek anlamda bir şehir görüntüsüne kavuşuyor. Bütün caddeleri asfaltlanıyor. Yıllardır susuzlukla ve altyapı sorunlarıyla mücadele eden Hakkari'de son bir yıl içinde inanılmaz hizmetlere imza atılıyor." dedi.

Köseoğlu, AK Parti ilçe kongrelerine katılmak için ziyaret ettiği Hakkari'deki temaslarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Bir kadın olarak, kadın milletvekillerinin doğu illerinde daha sıcak ve daha samimi bir şekilde çalışma yapabileceğine inandığını, bu nedenle doğu illerinde çalışmaya özellikle gönüllü olarak talip olduğunu anlatan Köseoğlu, "Teşkilat Başkanlığımız, yeni düzenlediği teşkilat yapılanmasında benim bu gönüllülüğümü dikkate alarak Van ve Hakkari Koordinatörlüğünü bize uygun gördüler." diye konuştu.

"Yüreğinizle yaptığınız her işte karşılığını mutlaka alırsınız." ifadesini kullanan Köseoğlu, kendisinin de bu işe yüreğini koyduğunu ve tüm samimiyeti ile elini taşın altına koymaktan çekinmediğini söyledi.

Koordinatör olarak gittiği illerde kongre süreçlerinin sürdürüldüğüne dikkati çeken Köseoğlu, şöyle devam etti:

"Gönüllülüğümüz neticesinde bize uygun görülen bu görev sayesinde gittiğimiz illeri yakından tanıyarak, insanıyla hasbihal edip bölgenin ihtiyaçlarını tespit etmekteyiz. Bölgeyi özellikle bir kadın ve bir anne gözüyle değerlendirerek orada yapılması gerekenler noktasında bilgi ve görgü edinme imkanına sahip oluyorum. Van ve Hakkari'ye her gittiğimde mutlaka esnaf ziyareti yaparak halkın nabzını, beklentilerini ilk elden dinliyorum. AK Parti'nin Hakkari'de milletvekili yok. Koordinatör olarak bu anlamda da bir misyonumuz ve rolümüz var. Tespit ettiğimiz ya da tarafımıza iletilen genel sorunların merkezden takibi, sorunların çözüm süreçlerinin hızlandırılması ve çözüme kavuşturulması da yaptığımız işin vazgeçilmez bir parçası haline dönüşüyor."

Hükümetin, terörle mücadelede son iki yıl içerisinde tavizsiz, net bir duruşla bölge insanının terör cenderesinden kurtulması anlamında çok net ve kararlı bir politikası olduğunu belirten Köseoğlu, "Terörle güvenlik güçleri aracılığıyla mücadele etmenin yanı sıra 'Milletin parasını millet için kullanmak yerine terörün hizmetine sunan o belediye başkanlarının yaptıklarını ve yapmadıklarını halka anlatmak' ödeviyle de çok önemli bir pozisyondayız." dedi.

Köseoğlu, halka hizmet etmek, yerel sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla seçilen belediye başkanlarının, söz konusu kaynakları kendilerini seçen halka hizmet yerine suistimal ile kişisel menfaatlerine ya da terör örgütünün yönlendirmesine açık kullanmaları ve halkın ekonomik, sosyal standartlarının yükseltilmesine katkı vermemelerini çok iyi anlatmak gerektiğine işaret etti.

"İnanılmaz hizmetlere imza atılıyor"

Belediye başkanlıklarına kayyumların atanması ile Hakkari’nin çehresinin çok kısa zamanda değiştiğini ve halen değişmeye devam ettiğini anlatan Köseoğlu, "Hakkari'de çok güzel şeyler oluyor, Hakkari’nin çehresi değişiyor. Hakkari gerçek anlamda bir şehir görüntüsüne kavuşuyor. Bütün caddeleri asfaltlanıyor. Yıllardır susuzlukla ve altyapı sorunlarıyla mücadele eden Hakkari'de son bir yıl içinde inanılmaz hizmetlere imza atılıyor. Çocuklar ve kadınlara yönelik sosyal organizasyonlar yürütülüyor. Hakkari'mize ciddi yatırımlar yapılıyor." dedi.

Kadim şehir Hakkari ilk defa gerçek anlamda bir şehir hüviyetine kavuştuğunu dile getiren Köseoğlu, son bir yılda 35 kilometre bitümlü sıcak asfaltla Hakkari'nin modern yollarla donatıldığını söyledi.

"İçme suyu problemi giderildi"

Köseoğlu, Hakkari'ye yapılan hizmetlere ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"Kendi insanına su vermekten aciz bir belediyecilik anlayışı ile susuzlukla boğuşan Hakkari'de günde üç saat içme suyu verilirken son bir yılda kayyum belediye başkanının kaynakları hizmete aktaran yatırımlarıyla şehre 130 kilometre içme suyu şebekesi ve 65 kilometre isale hattı kazandırılarak içme suyu problemi önemli ölçüde giderilmiş oldu. Yine son bir yılda şehre 110 kilometrelik kanalizasyon şebekesi kazandırılarak şehrin, yüzde 70’lik bölümünün kanalizasyon sorunu giderilirken dere yataklarının kirletilmesinin de önüne geçilmiş oldu."

"Hakkari algısını değiştiriyoruz"

Kendisinin Karadeniz milletvekili olduğunu vurgulayan Ayşe Sula Köseoğlu, şunları kaydetti:

"Gönüllü koordinatörlük görevimizin ayrıca Karadeniz ile Van ve Hakkari arasında gönül köprüleri kurulmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Hakkari'ye, Van'a her gittiğimde teşkilatlarımız Trabzon'a, Karadeniz'e gitmek istediklerini dile getiriyorlar. Mecliste birlikte görev yaptığım pek çok milletvekili arkadaşım ve seçim bölgem Trabzon'dan arkadaşlarım ile seçmenim 'bizi de Hakkari'ye götür' diye benden talepte bulunuyorlar. İnsanların kafasındaki Hakkari algısını değiştiriyoruz. O bölgenin güzelliklerini ortaya koyarak, insanların samimiyetini ve bu vatana olan bağlılıklarını bizzat gördüğüm, tanık olduğum olaylarla anlatarak gönülleri birbirine yaklaştırıyoruz. Karşılıklı bu ilgi ve sevgiyi görmek beni ayrıca mutlu ediyor.

Doğu insanı duygusal, samimi, gönül insanıdır. Gönlünü açana gönlünü açar. Orada birine 'hadi bize bir türkü söyle' dediğiniz zaman insanın içini titreten bir ağıt söyler. O ağıtların insanların dilinde olması yöre insanının yıllardır yaşadığı acıların bir sonucudur. İşte, analar artık ağlamasın, ağıtlar yakılmasın diye tüm gayretimiz. Bölge insanı terörün getirdiği yokluktan, acıdan, geri kalmışlıktan bıkmış. Çocukları iyi eğitim alsın, yaşam kaliteleri yükselsin, insan onuruna yakışır, huzur içerisinde bir yaşamları olsun istiyor. Dokunduğunuz her insanın gözünde, sözünde huzur ve sevgi ihtiyacını hissediyorsunuz. Evlere gidiyoruz. Tek kelime Türkçe bilmediği halde Kürtçe, hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem de bu ülkeye bu vatana olan sevgisini, bağlılığını, net, masum, gözyaşları içinde ifade eden insanlar gördüm."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.