Gündem

Hakkari ve Siirt'te 4 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde devam eden operasyonda bir, Siirt kırsalında icra edilen hava destekli operasyonda ise üç terörist etkisiz hale getirildi. Tunceli kırsalında da 10 teröristin cesedi bulundu.

18.10.2016 - Güncelleme : 18.10.2016
Hakkari ve Siirt'te 4 terörist etkisiz hale getirildi

ANKARA

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Tunceli kırsalında 16 Ekim'de yapılan hava harekatı sonrasında icra edilen arazi aramasında, bölücü terör örgütü mensubu 10 teröristin cesedi bulundu, bir terörist ise yaralı yakalandı. Bölgedeki aramada, 7 kalaşnikof, bir M-16 piyade tüfeği, 2 el telsizi ve 12 sırt çantası ele geçirildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde devam eden operasyonda, dün bölücü terör örgütü mensubu bir, Siirt kırsalında icra edilen hava destekli operasyonda ise üç terörist etkisiz hale getirildi. Siirt'te operasyon sonrası yapılan arazi aramasında; teröristlerle birlikte bir M-16 piyade tüfeği, 4 M-16 piyade tüfeği şarjörü, iki kalaşnikof piyade tüfeği, 8 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 6 el bombası, bir el telsizi, bir dürbün, bir güneş paneli, bir akü, üç sırt çantası, bir kablo, iki uyku tulumu, çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Silopi'de 6 terörist teslim oldu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde ise Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu 6 terörist silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Hakkari Şemdinli'deki operasyonda üç el yapımı patlayıcı ve üç anti personel mayını, Diyarbakır Kocaköy’de güvenlik güçlerinin yol aramasında Diyarbakır-Bingöl karayolunda tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Erzurum'un Şenkaya ilçesinde güvenlik güçlerinin arazi aramasında bir sığınakta 12 kilogramlık 2 tüp, bir kilogramlık çivi, 40 kalem pil, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman, Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki operasyonda ise bin 18 kilogram kubar esrar, 10 bin kök hint keneviri, 2 bölücü terör örgütü kıyafeti, çok sayıda tıbbi malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Muhabir: Yıldız Aktaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın