Gündem

Hakkari ve Şırnak'ta 34 terörist etkisiz hale getirildi

Hakkari'de eylem hazırlığındaki 12 terörist hava operasyonu ile etkisiz hale getirildi. Şırnak'ta Emniyet Müdürlüğü binasına saldıran 4 terörist ile Cizre ve Sur'da 18 terörist etkisiz hale getirildi.

05.02.2016 - Güncelleme : 06.02.2016
Hakkari ve Şırnak'ta 34 terörist etkisiz hale getirildi

HAKKARİ/ŞIRNAK

Hakkari'de eylem hazırlığında oldukları belirlenen terör örgütü PKK mensuplarına yönelik hava operasyonunda 12 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerince terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerine karşı sansasyonel eylem hazırlığı içinde olduklarının tespit edildiği kaydedilerek, dün koordinatları belirlenen mağara ve sığınaklara düzenlenen hava operasyonunda 12 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisine yer verildi.

Şırnak'ta da 9 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde ise terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda 11 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü'ne saldıran 4 terörist etkisiz hale getirildi

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünün Bahçelievler Mahallesindeki hizmet binasına teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Sur'da 7 terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda da 7 terörist etkisiz hale getirildi. Buradaki operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 161 oldu. Operasyonlarda bir av tüfeği ve bir tabanca ele geçirilirken, 6 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.