Gündem

Hakkari'de ramazan coşkusu

Hakkari'de güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları sonucunda terör olaylarının önemli oranda azalmasıyla, vatandaşlar ramazan ayını huzur içerisinde geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Yılmaz Kazandıoğlu  | 30.05.2017 - Güncelleme : 30.05.2017
Hakkari'de ramazan coşkusu Fotoğraf: AA / Yılmaz Kazandıoğlu

Hakkari

HAKKARİ 

Türkiye'de ezanın ilk okunduğu illerden olan Hakkari'de önceki yılların aksine vatandaşlar ramazan ayını huzur içerisinde geçiriyor.

Kent merkezi ve kırsalda sürdürülen başarılı operasyonlarla terör olayların azaldığı kentte, cadde ve sokaklarda renkli görüntüler yaşanıyor.

İftardan sonra çarşı merkezine akın eden vatandaşlar, aileleriyle sahur vaktine kadar park ve bahçelerde vakit geçiriyor, çocuklar da oyun parklarında gönüllerince eğleniyor.

Uzun bir süredir kepenklerin kapanmadığı çarşı merkezinde yaşanan alış veriş yoğunluğu da esnafın yüzünü güldürdü.

Vatandaş Cabbar Yakupoğlu, ramazan ayının Hakkari'de renkli geçtiğini belirterek, teravih namazının ardından cadde ve sokakların dolup taştığını söyledi.

"Güzel bir huzur ortamı var"

Vatandaş Cezmi Çiftçi de Hakkari'nin ramazan ayında farklı bir atmosfere büründüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ramazan ayı, bereketi, güzelliği ve barışıklığı ile güzel. Daha önce il dışında olan bir çok Hakkarili, ramazan ayını memleketlerinde geçirmek için buraya geldi. Hakkari şu anda cıvıl cıvıl. Çoluk çocuk herkes, sahur vaktine kadar dışarıda geziyor. Güzel bir huzur ortamı var. Devamını temenni ediyorum."

Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın