Dolar
32.32
Euro
34.89
Altın
2,212.89
ETH/USDT
3,595.00
BTC/USDT
71,359.00
BIST 100
9,067.44
Gündem

Halep'te sivillere saldırı: 19 ölü

Suriye ve Rus ordularına ait savaş uçaklarının muhaliflerin denetimindeki yerleşim yerlerine vakum, misket ve varil bombalarıyla düzenlediği saldırıda 19 kişi öldü, 55 kişi yaralandı.

Halit Süleyman  | 23.07.2016 - Güncelleme : 24.07.2016
Halep'te sivillere saldırı: 19 ölü

Syria

HALEP

Halep'te sivil savunma yetkililerinden İbrahim Ebu Leys, AA muhabirine, Rusya ve rejime ait savaş uçakları ile helikopterlerin muhaliflerin kontrolündeki Firdevs, Dahret el-Avad, Katırci, Muyesser ve Kadi Asker semtlerine deniz mayını ile varil, vakum ve misket bombalarıyla saldırdığını söyledi.

Saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 19 sivilin yaşamını yitirdiğini, 55 kişinin yaralandığını ifade eden Leys, kentin Firdevs ve Dahret el-Avad semtinde sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalan ailelere ulaşmaya çalıştığını kaydetti.

Yaralıların ambulanslarla kentteki sahra hastanelerine kaldırıldığını anlatan Leys, bazı yaralıların durumunun ciddi olduğunu vurguladı.

Firdevs semtindeki saldırıda yaralananlardan Ebu Ahmed, Beşşar Esed'e "Biz seni öldüreceğiz. Her gün vuruluyoruz, senden korktuğumuzu sanma. Evlerimiz yıkılıyor, üzüldüğümüzü sanma. Zafer bizim olacak. En büyük terörist sensin. Seni Allah'a havale ediyoruz.'' diye tepki gösterdi.

Muhabir: Halit Süleyman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın