Dolar
32.32
Euro
34.94
Altın
2,206.04
ETH/USDT
3,587.90
BTC/USDT
71,000.00
BIST 100
9,064.26
Gündem

Halfeti Belediye Başkanı Bayram gözaltına alındı

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan DBP'li Halfeti Belediye Başkanı Bayram, emniyete götürüldü.

02.12.2016 - Güncelleme : 02.12.2016
Halfeti Belediye Başkanı Bayram gözaltına alındı

Şanlıurfa

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da düzenlenen terör soruşturmasında DBP'li Halfeti Belediye Başkanı Mustafa Bayram'ın da bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında polis ekipleri, belediye binasına gelerek arama başlattı. 

Ekiplerin bir kısmı bina içi ve kuruma ait araçlarda inceleme yaparken, bir kısmı da dışarıda önlem aldı. Birkaç bilgisayar kasası ve dokümana incelenmek üzere el konuldu. 

Belediye Başkanı Mustafa Bayram'ın yanı sıra 16 kişi daha gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, operasyon terör örgütü PKK/KCK yapılanmasına yönelik planlandı ve kent merkezinin yanı sıra Halfeti, Suruç, Hilvan ilçelerinde gerçekleştirildi.

Gözaltına alınan diğer 16 kişi arasında örgütle bağlantılı bazı derneklerin yöneticileri de bulunuyor. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğünü Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Hakkında yakalama kararı bulunan diğer 7 kişi ise aranıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın