Dolar
32.47
Euro
35.12
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,559.40
BTC/USDT
70,709.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Hatay'da FETÖ/PDY üyeleri için 25'er yıl hapis istendi

Hatay'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında öğretmen ve memurların da bulunduğu 5'i tutuklu 14 sanık hakkında 25'er yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Lale Köklü  | 02.12.2016 - Güncelleme : 02.12.2016
Hatay'da FETÖ/PDY üyeleri için 25'er yıl hapis istendi

Hatay

HATAY

Hatay'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında aralarında öğretmen ve memurların da bulunduğu 5'i tutuklu 14 sanık hakkında, "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "terör örgütüne finans sağlamak" suçlarından 25'er yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY'nin kentteki "milli eğitim yapılanmasına" yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı hazırladığı 156 sayfalık iddianamede, aralarında öğretmen ve memurların da bulunduğu 5'i tutuklu, 14 sanık için "FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15 yıl, "terör örgütüne finans sağlamak" suçundan 10 yıl olmak üzere toplam 25'er yıl hapis cezası talep edildi. İddianame, Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesine sunuldu.

İddianamede, örgütün milli eğitim yapılanmasında yer alan şüphelilerin, örgüt adına sohbete katıldıkları, buralarda "himmet" adı altında para topladıkları ve örgütün basın yayın kuruluşlarına abone yaptıkları iddia edildi.

Şüphelilerden bazılarının, 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütün "sohbet toplantılarına" katılmayan kişileri 'Neden toplantılara gelmiyorsunuz? Biz halen toplanıyoruz." dediği aktarılan iddianamede, zanlıların yerel seçimlerdeki siyasi tercihlerde yönlendirmelerde de bulunduğu bilgisine yer verildi.

İddianamede, zanlıların "FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak" ve bu suç kapsamında "örgüte finans sağlamak" suçlarını işlediklerinin, müşteki, tanık ifadeleri, banka kayıtları, şüpheli savunmaları ve delilleriyle birlikte ayrı ayrı ve ayrıntılı anlattıklarının tespit edildiği paylaşıldı.

İddianamede, müşteki ve tanık ifadelerin doğrultusunda örgütün şemasında sanıkların "il imamı, büyük bölge imamı, bölge imamı, ev hanımları, yurt müdürü, emniyet sorumlu imamı, şube sorumlusu, grup abisi, eğitim fakültesi, fen edebiyat fakültesi, meslek yüksek okulları, mühendislik" şeklinde örgütlendiği ifade edildi.

Muhabir: Lale Köklü


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın