Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,557.20
BTC/USDT
70,640.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

'Hoşgörü Kenti'nde Expo 2021 hazırlığı

"Medeniyet Bahçesi" temasıyla B1 kategorisindeki Botanik Expo'sunu 2021 yılında düzenlemeye hak kazanan "Hoşgörü Kenti" Hatay'da, dev organizasyon için hazırlıklara başlandı.

03.05.2017 - Güncelleme : 03.05.2017
'Hoşgörü Kenti'nde Expo 2021 hazırlığı

HATAY - İsmihan Özgüven

"Medeniyet Bahçesi" temasıyla B1 kategorisindeki Botanik Expo'sunu 2021 yılında düzenlemeye hak kazanan "Hoşgörü Kenti" Hatay'da, dev organizasyon için hazırlıklara başlandı.

Hatay Valisi Erdal Ata, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Antalya'dan sonra Botanik Expo'sunu alan ikinci il olan Hatay'da, etkinliğin yapılacağı alanları tespit için incelemelerde bulundu.

Kırıkhan ilçesinde bulunan Gölbaşı Gölü'nde incelemelerde bulunan Vali Ata, Hatay'ın Expo'yu almasının önemine değindi.

Expo'nun kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirten Ata, "Expo'nun Hatay'ın, ülkemizin tanıtımına çok önemli katkısı olacak. Hatay, üç farklı dinin asırlardır bir arada yaşadığı barış ve hoşgörü kenti olarak bilinen bir kentimiz." dedi.

Hatay'ın tanıtımı için Expo 2021'in önemli bir etkinlik olduğunu anlatan Ata, bu çerçevede ente birkaç tesis kazandırma şanslarının olacağını ifade etti.

Gölbaşı Gölü'nün geniş ve güzel bir sulak alan olduğunu vurgulayan Ata, bu bölgenin yanı sıra birkaç tane daha alternatif yere baktıklarını kaydetti.

Expo yetkilileri Hatay'a gelecek

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da kentin "Medeniyet Bahçesi" temasıyla Expo organizasyonunu almasının ardından Expo yetkililerinin 9-11 Mayıs'ta Hatay'a geleceğini söyledi.

Hatay'ın büyük bir potansiyelinin bulunduğunun altını çizen Savaş, şöyle devam etti:

"Hatay çok değerli bir coğrafya, medeniyet birikimi, tarih, kültür, doğal güzellikleri var. Bütün bunların yanında komşudaki savaştan dolayı 6 yıllık bir tahribat var. Komşulardaki savaştan dolayı sanki burası savaş alanıymış gibi algılanıyor. Bu da bizi çok üzüyor. Bu durum bizim hem sosyolojik, hem ekonomik hem de psikolojik olarak etkilenmemize sebep oluyor. Bütün bunları bertaraf edecek bu coğrafyaya ve dünyaya örnek olacak bir proje yapmak istiyoruz. Şu an yer tespitlerimiz devam ediyor, toplam 250 dönümün üzerinde yerler var, bunun üzerinde Expo'yu yapacağız. 11 Mayıs'tan sonra yerler belli olacak. Expo ile Hatay eski günlere dönecek. Burası bütün dünyanın 6 ay bakacağı yer olacak."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.