Gündem

HSYK'dan 6 yargı mensubuyla ilgili inceleme kararı

HSYK 3. Dairesi, MİT tırları soruşturması kapsamında MİT mensuplarının dinlenmesine yönelik karar öncesinde şüphelilerle irtibat halinde oldukları ve usulsüz dinleme kararı verildiği gerekçesiyle 4 savcı ve 2 hakim hakkında inceleme kararı aldı.

Ferdi Türkten  | 05.04.2016 - Güncelleme : 05.04.2016
HSYK'dan 6 yargı mensubuyla ilgili inceleme kararı

Ankara

ANKARA

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 3. Dairesi, MİT tırları soruşturması kapsamında MİT mensuplarının dinlenmesine yönelik karardan önce şüphelilerle irtibat halinde oldukları ve usulsüz dinleme kararı verildiği gerekçesiyle 4 savcı ve 2 hakim hakkında inceleme kararı aldı.

Eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekilleri Hüseyin Görüşen, Nuri Yiğit ve Şadan Sakınan ile Ankara Hakimi Süleyman Köksaldı ve eski Ankara Hakimi Hakan Oruç hakkındaki inceleme kararı onaylanmak üzere aynı zamanda Kurul Başkanı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a gönderildi.

Haklarında inceleme izni istenen 4 savcı ve 2 hakimin, FETÖ/PDY'nin amaçları doğrultusunda hareket ettiği ileri sürüldü.

'MİT mensupları uydurma gerekçelerle dinlendi'

Talep yazısında, MİT mensuplarının yürüttükleri yardım faaliyetlerini öğrenmek ve bu faaliyeti deşifre etmek amacıyla uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti ile kaçakçılığının önlenmesi uydurma gerekçeleriyle usul ve yasaya aykırı şekilde telefonlarının dinlenmesi için Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinden ilk dinleme kararının talep edildiği hatırlatıldı.

Bu hakim ve savcılar hakkında, inceleme kararının onaylanması ve soruşturma izni verilmesi halinde meslekten ihraç dahil çeşitli disiplin cezaları gündeme gelebilecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın