Dolar
32.33
Euro
34.86
Altın
2,195.69
ETH/USDT
3,584.40
BTC/USDT
70,716.00
BIST 100
8,990.97
Gündem

İçişleri Bakanı Ala: Diyarbakır'daki saldırıyla ilgili dört müfettiş görevlendirildi

İçişleri Bakanı Ala, Diyarbakır'daki terör saldırısının aydınlatılmasına yönelik dört başmüfettişin görevlendirildiğini belirterek, "Olay kesinlikle bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacaktır" dedi.

28.11.2015 - Güncelleme : 29.11.2015
İçişleri Bakanı Ala: Diyarbakır'daki saldırıyla ilgili dört müfettiş görevlendirildi

ANKARA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır'daki terör saldırıyla ilgili 4 müfettiş görevlendirdiğini belirterek, "Olay kesinlikle bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacaktır. Saldırı milletimizin birliği ve bütünlüğüne yöneliktir" dedi.

İçişleri Bakanı Ala ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanlığında Diyarbakır'daki terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Ala, saat 11.00 sıralarında Sur ilçesinde Diyarbakır Barosunca düzenlenen basın açıklaması sırasında, bir araç içerisinden güvenlik görevlilerine silahlı saldırıda bulunulduğunu belirtti. 

Saldırı sonucu bir polis memurunun şehit olduğu, biri ağır olmak üzere 2 polisin yaralandığını bildiren Ala, çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiğini, bir basın mensubunun da yaralandığını söyledi. 

Şehit polise ve Elçi'ye Allah'tan rahmet dileyen Ala, yaralı polislere ve basın mensubuna acil şifalar diledi. 

Olayı bütün yönleriyle incelemek üzere ikisi mülkiye başmüfettişi, ikisi polis müfettişi olmak üzere 4 müfettiş görevlendirdiğini açıklayan Ala, "Olay kesinlikle bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacaktır. Saldırı milletimizin birliği ve bütünlüğüne yöneliktir. Olay yerinde her türlü güvenlik tedbiri şu an itibarıyla alınmıştır. Tekrar milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Kirli ve yanlış bilgiler üzerinden değerlendirme yapmak yanlışa düşürecektir"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da terör saldırısı sonucu başlayan çatışmada şehit olan polise Allah'tan rahmet dileyerek, "Ailesine ve emniyet camiasına başsağlığı diliyorum. Çatışma sırasında hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı merhum Tahir Elçi'ye de Allah'tan rahmet diliyorum. Ailesine, Türkiye Barolar Birliğine ve hukuk camiamıza da başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi. 

Olayla ilgili adli ve idari tahkikatın bütün yönleriyle sürdürüldüğünü belirten Bozdağ, "Şu anda adli tıp kurumu yetkililerince, merhum baro başkanının ailesinin temsilcileri, Diyarbakır Barosunun temsilcilerinin bulunduğu ortamda otopsi işlemleri devam etmektedir. Olay yeri incelemesi ve diğer delillerin toplanması büyük bir titizlik içerisinde Diyarbakır Barosunun temsilcilerinin bulunduğu bir biçimde yürütülmektedir. Dileğimiz olayın bütün boyutlarıyla kısa sürede aydınlatılmasıdır" diye konuştu. 

Adli ve idari soruşturmanın sonuçlarını beklemek ve değerlendirmeleri buna göre yapmak gerektiğini vurgulayan Bozdağ, şunları kaydetti: 

"Bu süreç içerisinde sosyal medyada, başka alanlarda kirli ve yanlış bilgiler üzerinden değerlendirme yapmak hepimizi yanlışa düşürecektir. Bu hadise hepimizi üzmüştür. Türkiye'nin her yerinde yaşayan insanları üzmüştür. Çünkü bu saldırı sadece polisimize dönük, baro başkanımıza dönük bir saldırı değil esasında Türkiye'ye dönük bir saldırıdır. Milletimizin birliğine ve dirliğine dönük bir saldırıdır. Bu tür saldırılar karşısında her zaman olduğu gibi birliğimize, dirliğimize sahip çıkmalı ve bu konuda soruşturma yapan ve görev yapanlara güvenmeliyiz. İnşallah yakında bütün boyutlarıyla konu aydınlatılacaktır."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.