Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.40
BTC/USDT
70,682.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

İçişleri Bakanı Efkan Ala: Sur'da çok önemli mesafeler katedildi

İçişleri Bakanı Ala, terörle mücadelede önemli mesafeler katedildiğini belirterek, "Sur'da çok önemli mesafeler katedildi. Olabilecek en kısa sürede sonuçlandırma çalışmaları devam ediyor" dedi

06.02.2016 - Güncelleme : 07.02.2016
İçişleri Bakanı Efkan Ala: Sur'da çok önemli mesafeler katedildi İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa'da, tarihi belediye binasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaretinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ( Sergen Sezgin - Anadolu Ajansı )

BURSA

İçişleri Bakanı Efkan Ala, tarihi belediye binasında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaretinde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin terör operasyonlarıyla ilgili son durumu sorması üzerine Ala, hükümet olarak Türkiye'nin hedefler koyduğunu, bu hedeflerin önünde bazı engeller bulunduğunu ve bunlardan birinin de terör olduğunu vurguladı.

Terör engelini Türkiye'nin önünden kaldırıp hızlı bir şekilde yola devam etme arzusu içinde olduklarını anlatan Ala, "Olabilecek en kısa zamanda vatandaşın hayatını normale döndürecek bir sonuç elde etmek üzere güvenlik birimleri, gayret sarf ediyor" diye konuştu.

"Çok cüzi bir miktar kaldı"

Ala, terörle mücadelede çok önemli mesafeler katedildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Cizre'de yüzde 99, hatta daha da üst seviyede bertaraf etme, çukurları, barikatları, bombalı tuzakları imha seviyesini söylüyorum. Bunların yüzde 99,5'i halledilmiş durumda. Çok cüzi bir miktar kaldı ama etkili elemanları ve odağı orada. Onların da yine vatandaşa zarar vermeden, vatandaşla terörist ayrımını kesin olarak yaparak, sonuçlandırılması çalışmaları devam ediyor. Sur'da da aynı şekilde çok önemli mesafeler katedildi. Orada da olabilecek en kısa sürede sonuçlandırma çalışmaları devam ediyor. Tabii sokağa çıkma yasakları da vatandaşa zarar vermeden meseleyi çözmek içindir."

"Vatandaşımız onların inisiyatifine bırakılmayacak"

Paris'teki terör saldırısının ardından tüm ülkenin ve ülke siyasilerinin bir dilden konuştuğuna dikkati çeken Ala, şöyle konuştu:

"O siyasilerin sandıktan oy alan insanların topyekun önce bir teröre karşı olduklarını söylemeleri lazım. Duydunuz mu? Yani bu terörü lanetleyen, teröre karşı olduklarını söyleyen, onları dile getirenlerden duydunuz mu bir cümle? Duymadınız. Peki bu çukurları kazıp milletin oradaki hayatını cehenneme çevirenlerin arkasında olduklarını duydunuz mu? Duydunuz, söylüyorlar. Böyle olmaz. Bu, siyaset, millete hizmet değildir. Onun için biz her türlü şartta hukuk kuralları içinde demokratik bir anlayışla ve kararlı bir mücadeleyle çalışacağız. Oradan zorla göç ettirilen vatandaşları tek tek evlerine gönderiyoruz. Her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız, her türlü yardımı yapacağız ama elinde silah olup oraları kazanların da devletin kudretli eliyle hadleri bildirilecek. Vatandaşımız onlara teslim edilmeyecek, onların inisiyatifine bırakılmayacak."

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.