Dolar
32.33
Euro
34.93
Altın
2,214.12
ETH/USDT
3,576.00
BTC/USDT
71,220.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

İHH Musul'dan kaçan mültecilere çadır kent kuracak

İHH İnsani Yardım Vakfı, Musul'da yaşanan çatışmalar nedeni ile evlerini terk etmek zorunda kalan on binlerce kişiye çadır kent inşa edecek.

Çiğdem Alyanak  | 27.10.2016 - Güncelleme : 27.10.2016
İHH Musul'dan kaçan mültecilere çadır kent kuracak

Istanbul

İSTANBUL

İHH İnsani Yardım Vakfı, Musul'da yaşanan çatışmalar nedeni ile evlerini terk etmek zorunda kalan on binlerce kişiye çadır kent inşa edecek.

Vakıftan yapılan açıklamada, iki yıl önce DEAŞ'ın eline geçen Musul'un işgal gününden bugüne kadar tam bir açık cezaevi görevi gördüğü, işgal ile birlikte 1,5 milyon kişinin Dohuk, Kerkük, Süleymaniye ve Erbil'e göç ettiği belirtildi.

DEAŞ'ın kapılarını tamamen kapamasıyla geri kalan yaklaşık 2 milyon kişinin, sefalet içerisinde yaşamak zorunda kaldığı kaydedilen açıklamada, içeriye giriş ve çıkışların engellendiği, uluslararası hiçbir yardım ve yardım kuruluşunun bölgeye giremediği aktarıldı.

Yaklaşık bir yıl önce planlanan "Musul'u Kurtarma Harekatı"nın, geçen hafta itibarıyla başladığı ve Musul'un, 5 koldan kuşatma altına alındığı belirtilen açıklamada, bölgeden alınan son raporlarda ise şu ana kadar çok büyük bir göç dalgasının başlamadığı, gruplar halinde gelen 60 ailenin, Musul'dan Tikrit'e,Tikrit'ten de Kuzey Irak'a giriş yaptığı ifade edildi.

Yine yaklaşık bin kişiden oluşan 200 ailenin, Duhok'un güneyinde bulunan Debika kampına giriş yapmak zorunda kaldığı anlatılan açıklamada, Dohuk'un Şeyhan ilçesinde bulunan Nerkizliyye Mahallesi'ndeki kampa ise 560 kişiden oluşan 80 ailenin geldiği kaydedildi.

Açıklamada, Musul'un güneyinde oluşturulan kamplarda on binlerce Musullunun bir yıldır acil yardım aldığı belirtildi.

İHH'nın, ülkedeki ihtiyaç sahiplerine yönelik yıllardır sürdürdüğü yardımlara ara vermeden devam ettiği, son olarak Musul'da yaşanan savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan on binlerce kişiye sahip çıktığı aktarılan açıklamada, Musul'a 40 kilometre uzaklıktaki Bardaraş İlçesinde Duhok Valiliğinin izni ile 12 bin kişilik çadır kent kurmaya hazırlanan İHH'nın tam teşekküllü bir kamp ile mültecilerin acılarını bir nebze olsun gidermeyi amaçladığı aktarıldı.

İçerisinde okul, sağlık merkezi, oyun alanları ve mescitlerin bulunacağı kampa İHH'nın, düzenli kumanya ve sağlık paketleri de dağıtacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın