Gündem

İlay Cami ibadete açıldı

Bursaspor Başkanı Ali Ay ve sahip olduğu tekstil firmasının çalışanları tarafından bin 200 metrekarelik alana yaptırılan İlay Cami ibatede açıldı.

24.11.2017 - Güncelleme : 24.11.2017
İlay Cami ibadete açıldı

BURSA

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, merkez Nilüfer ilçesine bağlı İrfaniye Mahallesi'nde Bursaspor Başkanı Ali Ay ve sahip olduğu tekstil firmasının çalışanları tarafından bin 200 metrekarelik alana yaptırılan İlay Cami'nin açılış törenine katıldı. 

Törende konuşan Çavuşoğlu, İslam beldelerinin en önemli alametifarikasının camiler ve onlarla yükselen minareler olduğunu söyledi.

Camilerin bağımsızlık, inanç ve medeniyetin en müstesna sembollerinden biri olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Cami, 'toplanılan yer' anlamına gelir ama camiler, kuru kuruya toplanılan yerler değildir. Camiler, Allah'a ibadet edilen, sosyalleşmenin merkezi, ilim ve irfan yuvasıdır. Camileri tekrar şehirlerin, yaşamın merkezi yapmak durumundayız. Tarihe baktığımızda, camilerin etrafında şekillenen külliye ve mezarlıklar, hem hayatın hem de öbür dünyanın birbirine yaslandığı, birbiriyle birlikte anıldığı mekanlar olarak karşımıza çıkıyor." diye konuştu.

Çavuşoğlu, caminin yapılmasına vesile olan Ay'a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

"Hedefim bir tane de okul yaptırmak"

Bursaspor Kulübü Başkanı Ali Ay da camiyi bir sene içinde bitirdiklerini belirterek, "Allah herkese nasip etsin. Bugün o kadar çok duyguluyum ki ne diyeceğimi bilmiyorum. Önemli olan Allah'ın kabul etmesi. Allah kabul etsin inşallah. Bundan sonraki hedefim, bir tane de okul yaptırmak. Onu da valimizle görüştük. İnşallah Allah onu da nasip eder." dedi.

Kulüp Başkanı Ay'a plaket takdim eden Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, cuma namazını da burada kıldı.

Muhabir: Sergen Sezgin, Büşra Nur Özcan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın