Gündem

'İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının dahli söz konusu değildir'

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, "İnşaatların ne yapımında, ne de yapılan müdahalede İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının ilgisi de dahli de söz konusu değildir" açıklamasını yaptı.

08.02.2016 - Güncelleme : 08.02.2016
'İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının dahli söz konusu değildir' İstanbul Beykoz'da, bir derneğe ait kaçak olduğu belirtilen kısmen tamamlanmış binaların yıkımı sürdü. Fotoğraf: AA/Metin Tokgöz

İSTANBUL

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı, Beykoz'da, bir derneğe ait kaçak olduğu belirtilen yapıların yıkılması için başlatılan çalışmalara ilişkin, "İnşaatların ne yapımında ne de yapılan müdahalede İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının ilgisi de dahli de söz konusu değildir" değerlendirmesinde bulundu.

İsmailağa Cemaati adına İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde görsel ve sosyal medyada, cemaatleriyle de ilişkilendirilerek, bir karalama ve kışkırtma ortamı meydana getirilmek istenildiği vurgulandı.

Bu konuda cemaatlerini ve sevenlerini bilgilendirmeyi önemli buldukları ifade edilen açıklamada, söz konusu olayın kaynağının, külliye adı altında Marifet Derneği tarafından Çavuşbaşı'nda inşa edilmekte olan binalarla ilgili olduğu aktarıldı.

Konunun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bir şirkete kiraya verilen ormanlık alana cami ve abdesthanelerin yapılmasıyla ilgili olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Ancak görüldüğü şekliyle proje dışına çıkılarak cami dışında birçok binalar yapılmış, bu sebeple bakanlık, cami ve abdesthane dışındaki binaların yapımının durdurulmasını talep etmiştir. Mesele, MSN Enerji ve inşaat şirketi arasında gelişen resmi bir süreçtir. İnşaatların ne yapımında ne de yapılan müdahalede İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının ilgisi de dahli de söz konusu değildir. Bunu vesile yaparak internet ve basılı medyada art niyetli mihraklar, cemaatimiz ile devleti ve Cumhurbaşkanımızı karşı karşıya getirme gibi bir tahrik yöntemi uygulama gayretine girmiş gözükmektedir. Efendi Hazretlerimiz yetmiş yıllık geleneğinde kanunsuzluğa tevessül etmemiş, cemaatini de bu konuda daima uyarmıştır. Cemaatimiz ve sevenlerimizden ricamız, art niyetli, provakatörlüğe soyunmuş kişi ve kuruluşların etkisinde kalarak herhangi bir taşkınlık yapmamalarıdır. Yapılan her yanlış hareketin Efendi Hazretlerimize ve cemaatimize mal edileceği gerçeğini unutmayalım. Hiç kimsenin zarar görmeden konunun açıklığa kavuşturulması ve herhangi bir taşkınlığa mahal verilmemesi en büyük arzumuzdur."

Marifet Derneği tarafından Beykoz Çavuşbaşı'nda inşa edilen külliyenin kaçak olduğu belirtilen yapıları bu sabah yıkılmaya başlanmıştı.

Muhabir: Fikriye Susam Uyar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın