Dolar
32.38
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,567.70
BTC/USDT
70,771.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Isparta'da FETÖ/PDY operasyonu: 10 gözaltı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sahte sertifikalarla Süleyman Demirel Üniversitesine (SDÜ) memur olarak aldırdığı iddia edilen 10 personel gözaltına alındı.

04.05.2016 - Güncelleme : 05.05.2016
Isparta'da FETÖ/PDY operasyonu: 10 gözaltı

ISPARTA

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sahte sertifikalarla Süleyman Demirel Üniversitesine (SDÜ) memur olarak aldırdığı iddia edilen 10 personel, gözaltına alındı.

Isparta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY üyelerinin kendilerine yakın kişileri, sahte belgeler kullanarak SDÜ'ye memur olarak atanmasını sağladığı bilgisine üzerine çalışma başlattı.

Bir süre devam eden araştırmanın ardından Isparta'da çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, üniversiteye sahte belgeler kullanarak girdikleri öne sürülen M.A, A.E, G.T, O.A, M.E.B, G.B, F.Y, K.Y, M.P. ve İ.Y'yi gözaltına aldı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, zanlılar arasında, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında tutuklanan eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu'nun iki akrabası ve aynı soruşturmada halen aranan eski SDÜ Rektör Yardımcısı Numan Tamer'in sekreterinin de bulunduğu öğrenildi.

Söz konusu kişilerin, sahte sertifikalarla üniversiteye önce sözleşmeli işçi olarak alındıkları ve bu sertifikalara göre kadro oluşturularak memur statüsüne geçtikleri öne sürüldü.

Muhabir: Murat Yolcu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın