Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.44
ETH/USDT
3,571.20
BTC/USDT
70,765.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

İsrail'in 'ezan yasağı' protesto edildi

Ankara ve İstanbul'da sabah namazlarında bir araya gelen grup, İsrail'in, ülkede ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasına yasak getiren kanun tasarısını protesto etti.

26.03.2017 - Güncelleme : 26.03.2017
İsrail'in 'ezan yasağı' protesto edildi Fotoğraf: AA/Halil Sağırkaya

ANKARA

Ankara ve İstanbul'da sabah namazında bir araya gelen grup, İsrail'in, ülkede ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasına yasak getiren kanun tasarısını protesto etti.

Sabah Namazı Devrimi Hareketi'nin düzenlediği "Gençler Kudüs'teki Ezan Yasağını Protesto İçin Sabah Namazında Toplanıyor" etkinliğine katılan gençler, Hacı Bayram Veli Camisi'nde bir araya geldi.

Sabah namazının ardından cami avlusunda toplanan grup adına açıklama yapan eğitimci Uğur Elaman, İsrail'in Filistin halkına yaptığı zulme dikkati çekti.

İsrail'in, son olarak Müslümanların varlığına kastedecek şekilde ezanı yasakladığını belirten Elaman, "Bizden olmayanlar Selahaddin Eyyubi'yi anlayamazlar. Sizin ve bizim için mukaddes olan emanetler var bu şehirde. Bu emanetlerin yıkılmasına müsade etmeyiniz." diye konuştu.

Elaman, yüzlerce gencin bir araya geldiği sabah namazı buluşmalarının gelecek haftalarda da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Dua eden grup, daha sonra dağıldı.

İstanbul

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Üsküdar Mihrimah Camisi'nin avlusunda sabah namazının ardından toplanan grup adına yaptığı açıklamada, İsrail'in kanun tasarısına tepki gösterdi.

Ezan yasağının ABD, İsrail ve Batı'nın siyonist işgalinin bir örneği olduğunu dile getiren Kaya, şöyle konuştu: 

"Batı'da sürekli terör tehdidinden bahsediliyor ancak Orta Doğu'da yaşanan olaylarda sadece geçen hafta yüzlerce insan katledildi. Bunları yaparken de 'terörle mücadele' diyorlar. Sizlerden daha büyük terörist kim olabilir?"

Gruptakiler, açıklamanın ardından dua etti, daha sonra camiden ayrıldı.

Muhabir: Sefa Şahin-Zafer Arslan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın