Dolar
32.39
Euro
35.02
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.30
BTC/USDT
70,689.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

İstanbul otobüsleri Saraybosna trafiğinde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından TİKA iş birliğinde Saraybosna'ya hediye edilen 15 belediye otobüsü düzenlenen törenle şehir trafiğine katıldı.

08.09.2016 - Güncelleme : 08.09.2016
İstanbul otobüsleri Saraybosna trafiğinde Fotoğraf:AA/Mustafa Öztürk

SARAYBOSNA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) iş birliğinde Saraybosna'ya hediye edilen 15 belediye otobüsü düzenlenen törenle şehir trafiğine katıldı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki Saraybosna Kantonu Toplu Taşıma Teşebbüsü (GRAS) binasında düzenlenen törene Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Saraybosna Kantonu Başbakanı Elmedin Konakovic, Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkanı İvo Komsic, TİKA Saraybosna Koordinatörü Birol Çetin ve GRAS Müdürü Avdo Vatric'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Erginay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otobüslerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Saraybosna'ya hediye edildiğini anımsatarak "Daha önce de 30 belediye otobüsü hediye edilmişti. Bu, İstanbul'un kahraman Saraybosna şehrinde ulaşım hizmetinin geliştirilmesi için önemli bir projedir." dedi.

İBB son iki yılda toplamda 45 belediye otobüsü hediye etti

Saraybosna Kantonu Başbakanı Konakovic de Saraybosna'ya hediye edilen belediye otobüsleriyle şehir içinde yeni hatların oluşturulacağını belirterek GRAS'ın son derece olumlu işlere imza attığını söyledi.

Komsic ise Saraybosna'nın Türkiye'de birçok şehirle kardeş belediye olduğunu anımsatarak "İstanbul Büyükşehir Belediyesi son iki yılda toplamda 45 belediye otobüsü hediye etti. Bugün de teslimatı daha önce yapılan 15 otobüsün Saraybosna ulaşım ağına katılması için buradayız." diye konuştu.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Çetin, TİKA'nın 1995 yılından bu yana Bosna Hersek'te faaliyet gösterdiğini belirterek "TİKA'nın sahip olduğu koordinasyon görevi iki ülkenin kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini daha üst düzeylere çıkarmaktır." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Lejla Bıogradlıja


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın