Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,529.50
BTC/USDT
69,811.00
BIST 100
9,093.34
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

İstanbul Vali Yardımcısı ile Bağcılar ve Sancaktepe kaymakamları gözaltında

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırılan 3 merkez valisi, İstanbul Vali Yardımcısı ile Bağcılar ve Sancaktepe kaymakamları gözaltına alındı.

26.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
İstanbul Vali Yardımcısı ile Bağcılar ve Sancaktepe kaymakamları gözaltında

İSTANBUL

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırılan 3 merkez valisi, İstanbul Vali Yardımcısı ile Bağcılar ve Sancaktepe kaymakamlarının gözaltına alındığı bildirildi.

Darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılan merkez valileri Fatih Şahin, Nurullah Çakır, Necmettin Kalkan, Başbakanlık Afet ve Acil Yardım Yönetimi Başkanlığından (AFAD) Sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir ile Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır ve Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar, FETÖ mensuplarınca 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan 246 mülki amir arasında yer alıyordu.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal da sabah saatlerinde gözaltına almıştı.

Muhabir:Safiye Gören,Halil Demir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.