Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,211.67
ETH/USDT
3,575.00
BTC/USDT
70,444.00
BIST 100
9,040.30
Gündem

İstanbul Valiliği şehit aileleri ve gaziler için iftar verdi

İstanbul Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü, şehit aileleri ve gaziler için iftar verdi.

21.06.2016 - Güncelleme : 21.06.2016
İstanbul Valiliği şehit aileleri ve gaziler için iftar verdi Fotoğraf: AA/Gökhan Yılmaz

İSTANBUL

İstanbul Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü, şehit aileleri ve gaziler için iftar verdi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in ev sahipliğinde CVK Bosphorus Otel'de düzenlenen iftara, yaklaşık bin 500 şehit yakını ve çok sayıda gazi ile İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar da katıldı.

Vali Şahin, programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin üzerinde bulunduğu toprakların tarihin her döneminde önemli bir yeri olduğunu belirtti.

Anadolu'nun önemine dikkati çeken Şahin, "Bu coğrafyaya hakim olan dünyaya hakim olur. Dünyanın en güçlü medeniyetleri Anadolu'da en azından konup geçmiş. bu coğrafya hem stratejik hem de medeniyetler tarihi itibarıyla çok önemli bir coğrafya. Hamdolsun bin yıldır bu coğrafya bize vatanlık yapıyor. Bu coğrafyayı bize vatanlaştıran, canlarını ve kanlarını bu toprağa katık eden, bu coğrafyayı anlamlı kılan şehitlerimize, tüm kahraman gazilerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum, şükranlarımızı, minnetlerimizi ifade ediyorum." diye konuştu.

"Bu topraklar şehitlerimizin fedakarlıkları sayesinde ayakta duruyor" 

Şehit ailelerinin sabır ve fedakarlıklarından bahseden Şahin, "Bugün şehitler veriyoruz ama bu millet şehitlerini öyle büyük bir sabırla karşılıyor ki övündüğümüz tarihimizdeki kahramanlıkları, o göz yaşartıcı sahneleri bugün de yaşıyoruz. Siz değerli ailelerine bu metanetiniz, bu sabrınız, bu fedakarlığınız için milletimiz adına şükranlarımı ifade ediyorum. Sizler de bizler de biliyoruz ki bu topraklar şehitlerimizin o fedakarlıkları sayesinde ayakta duruyor. Bu bayrak, gönderde onların fedakarlıkları sayesinde ayakta duruyor." ifadelerini kullandı.

Şehitlere olan vefa borcunun kesinlikle ödenemeyeceğini dile getiren Şahin, "Ne yaparsak sizler için borcumuzu ödemiş olamayız. ama hiç olmazsa sizlerin derdiyle, sıkıntısıyla hemhal olmak bizim birinci görevimiz. Devletin bütün kurumları, sizler için seferberdir. kapıları sizler için açıktır. Her zaman hangi sıkıntınız olursa olsun, onun çözülmesi yönünde eldeki bütün imkanların sonuna kadar kullanılacağından emin olabilirsiniz." değerlendirmesini yaptı.

Muhabir: Gökhan Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın