Dolar
32.31
Euro
34.92
Altın
2,207.67
ETH/USDT
3,577.60
BTC/USDT
70,774.00
BIST 100
9,055.86
Gündem

İstanbul Valiliğinden 'LGBTİ yürüyüşü' açıklaması

İstanbul Valiliği, "Yapılan değerlendirme sonucunda, düzenlenmek istenen yürüyüşe izin verilmeyecektir" diye açıklamada bulundu.

24.06.2017 - Güncelleme : 24.06.2017
İstanbul Valiliğinden 'LGBTİ yürüyüşü' açıklaması

İSTANBUL

İstanbul Valiliği, LGBTİ'nin pazar günü Taksim Meydanı'nda yapmayı planladığı yürüyüşe izin verilmeyeceğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın organları, internet siteleri ve sosyal medyada LGBTİ üyeleri tarafından pazar günü saat 17.00'de Taksim Meydanı'nda "Onur Yürüyüşü" adı altında bir yürüyüşe çağrı yapıldığının anlaşıldığı belirtildi.

Taksim Meydanı ve çevresinin valilikçe ilan edilen toplantı ve gösteri yürüyüşü alanları arasında bulunmadığı vurgulanan açıklamada, ayrıca valiliğe 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hakkında Kanun hükümleri uyarınca usulüne uygun başvuru yapılmadığı bildirildi. Açıklamada, sosyal medya platformlarında bu çağrıya karşı toplumun farklı kesimlerinden çok ciddi tepki gösterildiğinin görüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Valiliğimizce yapılan değerlendirme sonucunda, düzenlenmek istenen yürüyüşün başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın ve gezi amacıyla bölgede bulunacak turistlerin güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek, anılan gün ve öncesi ve sonrasında düzenlenmesine izin verilmeyecektir. Kıymetli İstanbullu hemşehrilerimizin bu tür çağrılara itibar etmemeleri, güvenlik güçlerinin bu hususta yapacağı çağrı ve uyarılara riayet ederek yardımcı olmaları önem arz etmektedir." denildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.