Gündem

İstanbul'da 'Fetih' coşkusu

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen "Fetih Şöleni" coşkuyla kutlandı.

29.05.2016 - Güncelleme : 30.05.2016
İstanbul'da 'Fetih' coşkusu İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü kapsamında Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Fetih Şöleni"ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. (Bülent Doruk - Anadolu Ajansı)

Istanbul

İSTANBUL

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan şölen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın alana gelmesiyle başladı.

Okçular Tekkesi'nde eğitim alanlar, etkinlikler öncesinde performans icra ederken, Okçular Tekkesi’nin tanıtan bir kısa film gösterildi.

Hz. Muhammed ile Sa'd bin Ebu Vakkas arasında ok atmayla ilgili geçen anektod vatandaşlara aktarılırken, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu ve Merasim Takımı ve TSK Mehteran Birliği de birçok marş seslendirdi.

Saat 17.00 sularında Yenikapı Miting Alanı tamamen dolarken, Erdoğan ve Yıldırım'ın gelmesiyle kalabalığın coşkusu daha da arttı.

"Gençlik Başkanlık İstiyor" yazılı dev pankart açıldı

Erdoğan'ın helikopteri alan üzerinden geçerken "Gençlik Başkanlık İstiyor" yazılı dev bir pankart açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları selamladı

Devlet Marşı ile karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan platformdan vatandaşları selamladı.

İstiklal Marşı, saygı duruşu ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle fetih şöleni başladı.

'Fetih Şöleni' 6 farklı dilde takip edilebilecek

'Fetih Şöleni' için üst düzey güvenlik önlemleri alındı

Külliye'den "İstanbul'un Fethi" için özel kutlama

Vatandaşlar kontrol noktalarından geçerek içeri alındı

Zeytinburnu tarafında kurulan 100'e yakın kontrol noktasından geçerek içeri alınanlara Türk bayrağı verilirken, metro, Marmaray, vapur ve otobüslerle miting alanına gelmeye devam edenlere ücretsiz su dağıtımı yapıldı. Çağrı filminin müziklerinin çalındığını alana girenler sık sık tekbir getirerek ellerindeki bayrakları salladı.

"Yeniden Diriliş Yeniden Yükseliş"

İstanbul'un surlarına benzer şekilde tasarlanan ve "dünyanın en büyük 3 boyutlu platformu" olarak tasarlanan gösteri alanında ise Fatih Sultan Mehmet'i at üstünde gösteren bir resim ve "Yeniden Diriliş Yeniden Yükseliş" yazısı yer alıyor.

Muhabir: Sefa Mutlu, Semra Orkan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.