Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.50
BTC/USDT
70,575.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

İstanbul'da FETÖ/PDY operasyonu: 7 gözaltı

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde, terör örgütü FETÖ/PDY adına toplantı yaptıkları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

Hüseyin Bağış  | 28.03.2017 - Güncelleme : 29.03.2017
İstanbul'da FETÖ/PDY operasyonu: 7 gözaltı

İSTANBUL

İstanbul'da, FETÖ/PDY adına toplantı yaptıkları öne sürülen 7 şüpheli yakalandı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü FETÖ/PDY ile bağlantılı bazı kişilerin Üsküdar'da bir evde toplantı yapacakları istihbaratı üzerine çalışma başlattı. Polisin, adresi belirlenen eve düzenlediği operasyonda, 7 kişi gözaltına alındı.

Evde yapılan aramada, örgütsel doküman ve dijital materyaller, yatak odasındaki gardıropta bulunan bir kadın çantasının içinde de poşete sarılı çiğnenmiş sakız, kullanılmış peçete ve iç çamaşırları bulundu. Aramada ayrıca, askeriyedeki hiyerarşi gereğince albaydan binbaşıya, binbaşıdan yüzbaşıya, yüzbaşıdan üsteğmene, üsteğmenden teğmene, teğmenden astsubaya, astsubaydan askere verilmesi amacıyla yazılmış örgütsel metinler ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden birinin cep telefonunda terör örgütü FETÖ/PDY mensuplarının kendi aralarında iletişim kurduğu "Kakao Talk" adlı programı kullandığı ve bir süre önce programı cep telefonundan sildiği tespit edildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Muhabir: Hüseyin Bağış

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın