Dolar
32.38
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,538.90
BTC/USDT
69,851.00
BIST 100
9,097.23
Gündem

'İyilik gemisi' Afrika yolunda

Etiyopya, Somaliland ve Putland'a 11 bin ton gıda malzemesiyle çocuk bezi ulaştıracak insani yardım gemisi, Mersin Limanı'ndan uğurlandı.

Sezgin Pancar  | 09.09.2016 - Güncelleme : 10.09.2016
'İyilik gemisi' Afrika yolunda Fotoğraf: AA/Sezgin Pancar

Mersin

MERSİN

Kuraklık ve açlıkla mücadele eden Etiyopya, Somaliland ve Putland'a 11 bin ton gıda malzemesiyle çocuk bezi ulaştıracak insani yardım gemisi, Mersin Limanı'ndan hareket etti.

Türk Kızılayı tarafından, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) iş birliği ve Dışişleri Bakanlığının koordinasyonunda yapılan yardım organizasyonu için Mersin Limanı'nda tören düzenlendi.

Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, burada yaptığı konuşmada, Afrika'daki bazı ülkelerde insanların, imkansızlıklar nedeniyle yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Geçmişte Somali'ye yapılan yardımları anımsatan Turunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başbakanlığı döneminde Türk heyetiyle birlikte yaptığı ziyaret sayesinde Somali'nin kaderinin değiştiğini ifade etti.

Turunç, yola çıkacak olan gemiyle bu yardımlara bir yenisinin ekleneceğini belirterek, "Bu gemide un ve şeker var. Ayrıca, oranın yerel insanlarının çok ihtiyacı olan 178 bin civarında da bebek bezi var. İnşallah bunlar kısa bir süre içinde oraya ulaştırılacak." dedi.

AFAD Sivil Savunma Daire Başkanı Ahmet Atik de Somali'ye AFAD koordinasyonundaki 12. insani yardım gemisinin gönderildiğini söyledi. Atik, "İnsani yardımlarımızı, 'iyilik gemisi Afrika yolunda' diyerek Allah'ın izniyle yola çıkaracağız. Bu geminin ulaşmasıyla birlikte Somali'ye yaptığımız insani yardım miktarı 62 bin tona çıkacak. İyilik gemisi Somali'ye ek olarak, Cibuti üzerinden Etiyopya'ya da Türkiye'nin yardımını ulaştırmış olacak." dedi.

Muhabir: Sezgin Pancar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.