Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,574.90
BTC/USDT
70,456.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

İzmir'de DEAŞ operasyonu: 1 gözaltı

İzmir Otogarında şüphe üzerine gözaltına alınan kişinin valizinden kamuflaj elbise, telefonundan ise Suriye'deki çatışma bölgelerine ait video görüntüleri çıktı.

04.10.2017 - Güncelleme : 05.10.2017
İzmir'de DEAŞ operasyonu: 1 gözaltı

İZMİR

Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, şüphe üzerine şehirlerarası otogarda bir kişiyi durdurdu. 

Suriye uyruklu olduğu belirlenen A.Z'nin elindeki valiz ve çantasında yapılan aramada kamuflaj elbise, 2 hafıza kartı, 2 CD, cep telefonu, telefon bataryası, sim kart ile çeşitli ebatlarda aktarım kabloları bulundu. 

Zanlının telefonunu inceleyen ekipler, uzun namlulu silahlarla çekilmiş fotoğraflar ve Suriye'deki çatışma bölgelerine ait video görüntüleri buldu.

Sosyal medya profilinde "DEAŞ" yazısı

Sosyal medya profilinde ise Arapça "DEAŞ" anlamına gelen yazı gören ekipler şüpheliyi gözaltına aldı. 

Emniyete götürülen zanlı ifadesinde, yaklaşık 3 yıldır İzmir'de olduğunu, marangozluk yaptığını, DEAŞ ile bağlantısı olmadığını söylediği öğrenildi.

Öte yandan Suriyeli şüphelinin, geçtiğimiz yıl İzmir'in Buca ilçesinde DEAŞ'a yönelik operasyonda gözaltına alındıktan sonra tutuklanan grupla bağlantılı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Zanlının emniyetteki işlemleri sürdürülüyor.

Muhabir: Şafak Yel

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.