Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,211.69
ETH/USDT
3,584.20
BTC/USDT
70,707.00
BIST 100
8,979.33
Gündem

İzmir'de 'Mehmetçik menüsü' dağıtıldı

İzmir'in Konak Meydanı'nda kurulan çadırda, Çanakkale savaşında askerlerin bir öğünlük yemeği olan buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı.

20.03.2017 - Güncelleme : 20.03.2017
İzmir'de 'Mehmetçik menüsü' dağıtıldı

İZMİR

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla İzmir'de vatandaşlara "Mehmetçik menüsü" ikram edildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Konak Meydanı'nda kurulan çadırda, Çanakkale'deki askerlerin bir öğünlük yemeği olan buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, sıra bekleyen vatandaşlara çorba dağıttı.

"Söz veriyoruz emanetlerine sahip çıkacağız"

Vali Ayyıldız, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı da denilebilecek Konak Meydanı'nda Valilik olarak Çanakkale'de Mehmetçik'in hissettiğini bir nebze de olsun yaşatmayı istediklerini belirtti.

İzmirlilerin "Mehmetçik menüsü"ne yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Ayyıldız, "Biz inanıyoruz ki şehitler ölmez, onlar yaşıyorlar. Söz veriyoruz biz onlara layık olacağız, emanetlerine sahip çıkacağız." dedi.

Konak Meydanı'nda oluşturulan temsilci cepheye de vatandaşlar ilgi gösterdi. Protokol üyeleri, çadırdaki etkinliğin ardından temsilci cepheyi gezdi.

Program kapsamında şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Muhabir: Tezcan Ekizler


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.