Dolar
32.35
Euro
34.92
Altın
2,221.93
ETH/USDT
3,558.80
BTC/USDT
70,941.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

İzmir'de terör operasyonu: 10 gözaltı

İzmir'de düzenlenen operasyonda terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı.

27.05.2016 - Güncelleme : 27.05.2016
İzmir'de terör operasyonu: 10 gözaltı İzmir'de düzenlenen operasyonda terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla 10 kişi gözaltına alındı.

İZMİR

 İzmir'de düzenlenen operasyonda terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla 12 kişi gözaltına alındı. 

Alınan bilgiye göre, Birleşik Özgürlük Güçleri adı altında birleşen terör örgütü üyelerinin İzmir'de eylem hazırlığında oldukları ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığından aldığı arama kararıyla operasyon başlattı. 

Konak, Buca ve Karşıyaka ilçelerinde, aralarında Birleşik Devrimci Parti İzmir il binasının da olduğu 8 adrese sabah saatlerinde eş zamanlı baskın düzenleyen ekipler, 10 kişiyi gözaltına aldı.

Operasyon kapsamında aranan 3 kişiden 2'sinin daha yakalanmasıyla gözaltına alınanların sayısı 12'ye yükseldi. 

Aramalarda çok sayıda kılıç, pala, döner bıçağı, sapan, bilye ile örgütsel doküman, dijital malzeme ve yasaklı yayın ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin büyük bölümünün Birleşik Devrimci Parti'nin (DEVPAR) Alsancak semtindeki il binasında yapılan aramalarda bulunduğu bildirildi. 

Karşıyaka'da aynı evde yakalanan zanlılardan 7'sinin, çevreye kendilerini öğrenci olarak tanıttıkları belirlendi.

Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Emniyet kaynakları, terör örgütünün, geçen yılki Kobani eylemlerinin ardından birçok örgütün bir araya gelmesiyle kurulduğunu kaydetti. 

Muhabir: Mustafa Yıldırım,Şafak Yel

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.