Dolar
32.33
Euro
34.87
Altın
2,213.78
ETH/USDT
3,581.00
BTC/USDT
70,564.00
BIST 100
9,052.23
Gündem

İzmir'in Urla ve Bayındır ilçelerinde orman yangını

İzmir'in Urla ve Bayındır ilçelerinde çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahale ediliyor.

26.07.2017 - Güncelleme : 27.07.2017
İzmir'in Urla ve Bayındır ilçelerinde orman yangını Fotoğraf: AA/Haluk Satır

İZMİR

İzmir'in Urla ve Bayındır ilçelerinde orman yangını çıktı. 

İzmir'in Bayındır ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına, 7 helikopter, 3 amfibi uçağı, 90 arazöz, 5 dozer ve 20 su tankeriyle müdahale ediliyor.

Kızılkeçili ile Ovacık mahalleleri arasında bulunan Lütuflar mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan orman yangını, öğleden sonra  rüzgarın etkisiyle yayıldı.

Yangına 7 helikopter ve 3 amfibi uçak ile havadan müdahale ediliyor. Helikopterler su dolumunu Ergenli Barajı'ndan yapıyor

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çevre illerden gelen takviye personel, 90 arazöz, 5 dozer, 20 su tankeri ve yer ekipleriyle söndürme çalışmalarını yürütüyor.

Yangının Lütuflar ve Kızılkeçili Mahallesi'ne çok yakın olduğu ancak ciddi bir tehdit oluşturmadığı belirtildi. Bu mahallelerde yaşayan vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangında yaklaşık 300 hektarlık alanın zarar gördüğünün tahmin edildiğini belirtti.

Mahalle sakinlerinden Ayşe Kavacık küçükbaş hayvan yetiştirdiğini ifade ederek, "Korkuyoruz. Evim çok yakın. Allah hepimizi korusun." dedi.

Ergenli Barajında çalışan Abdullah Atay da yangının dün öğle saatlerinde çıktığını belirterek, "Yangın söndürme çalışmalarına katılmaya geldim. Bu mahallede yaşıyorum. Daha önce de burada yangın çıkmıştı. Rüzgardan dolayı yangına müdahale etmek çok zor. Köye gelme durumunda müdahale etmeye çalışacağız." diye konuştu. 

Urla'daki yangında bir rüzgar santrali zarar gördü

Alınan bilgiye göre, Mersin Boğazı ile Deve Deresi mevkisi yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü.

Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 2 amfibi tipi uçak, 3 yangın söndürme helikopteri, 20 arazöz ve yer ekiplerinin yanı sıra çevre belediyelerden itfaiye araçları ve su tanklarıyla müdahale ediliyor.

Öte yandan, yangında, bölgedeki rüzgar enerji santrallerinden biri de zarar gördü.

Muhabir: Göksel Kayseri, Şafak Yel

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın