Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.40
BTC/USDT
70,218.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv

Kağızman'da teröristlerle sıcak temas sağlandı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kars'ın Kağızman ilçesinde bir grup teröristlerle sıcak temas sağlandığını bildirdi.

13.04.2012 - Güncelleme : 13.04.2012
Kağızman'da teröristlerle sıcak temas sağlandı

ERZURUM

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzurum'a gelen ve Vali Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret eden Şahin, bir gazetecinin Kars'ın Kağızman ilçesinde teröristlerle sıcak temas sağlandığı ve operasyon başlatıldığı yönündeki sorusu üzerine, şöyle konuştu:
''Sıcak temas doğrudur ama temasın an ve an ayrıntısı hakkında bilgi paylaşımımız, o temasın karşı tarafına hizmet eder. Sonuçlanınca zaten hiçbir şeyi hiç kimseden saklamıyoruz. Keşke kandırılmış, beyinleri yıkanmış, serseri mayın gibi dağlara salınmış kişiler, maalesef ülke çocukları bu hallerde olmasalar.''
Bakan Şahin, ''Dağa istekli çıkışlar iyice azalmıştır. Kaçırma ve korkutma yöntemiyle gençler dağa çıkarılmaya çalışılmaktadır. Ama bir bilseler o dağda neler var? Nasıl bir hayat var? Ne kanarlar ne de kaçırılırken teslim olurlar. Pembe hayaller vadediliyor kendilerine'' diye konuştu.
''Kanlı örgütün maskesini her gün her yerde düşüreceğiz'' diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Yerine göre timsahın gözyaşlarının döküldüğü, daha sonra da düzenli sofralarda kahkahaların atıldığı bir baron düzeni, bir terör ağalarının düzeni bir hayat... Fakir çocuklarının dağlara kaldırılıp, dolandırıldığı ve tekrar kendi insanını öldürmek üzere yönlendirildiği bir hayat... Ama ağaların, baronların çocuklarının Türkiye'de, yetmedi Avrupa'da kolejlerde okutulduğu bir hayat... Çelişkilerle dolu bir hayat. Yalanla, iftirayla dolu bir hayat. Akılla ilgisi olmayan, deli saçması bir felsefenin yaşandığı, kabul ettirilmeye çalışıldığı, dayatıldığı bir hayat... Kağızman'daki sıcak temasın arkası önü kısaca bu... Bunu da aşacağız, aşıyoruz."

Sıcak çatışmalar Suriye içerisinde sürüyor
Şahin, 28 Şubat soruşturması ve bu kapsamda yapılan aramalar ve gözaltılarla ilgili soru üzerine Şahin, ''Yargıyı rahat bırakırsak, sanırım çok daha hayırlı bir iş yapmış oluruz. Yargılama topyekun yapılan bir iş değildir. Yargılama, yargı mercinde ve yargı yetkilileri tarafından yapılan bir faaliyettir'' dedi.
Suriye'de son gelişmelere ilişkin soru üzerine de Şahin, Suriye'de bir gerginliğin yaşandığını, rejimle halk arasında son bir yıldır şiddetlenen, geçmiş yıllarda da belli derecede yaşanan bir uyumsuzluk olduğunu söyledi.
Sınırda cereyan eden bu gelişmenin Türkiye'yi yakından ilgilendirdiğinin altını çizen Şahin, ''Konu, Dışişleri Bakanlığımız, Genelkurmayımız, İçişleri Bakanlığımız itibariyle, başta Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın takdirleri ve dirayetli yönetimleriyle takip ediliyor. Sıcak çatışmalar, Suriye içerisinde devam ediyor. Dünden itibaren sakinleştiği bilgisine sahibiz'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın