Dolar
32.38
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,530.90
BTC/USDT
70,101.00
BIST 100
9,115.49
Gündem

Karabük POMEM'de mezuniyet töreni düzenlendi

Karabük POMEM'de eğitimlerini tamamlayan 502 polis adayı için 20. dönem mezuniyet töreni düzenlendi.

14.12.2017 - Güncelleme : 14.12.2017
Karabük POMEM'de mezuniyet töreni düzenlendi Fotoğraf: AA/Ahmet Özler

KARABÜK 

Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde (POMEM) eğitimlerini tamamlayan 502 polis adayı yemin etti.

POMEM'de düzenlenen 20. dönem mezuniyet töreninde konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, ülkenin hassas günlerden geçtiğini söyledi.

Yeni polislere bazı tavsiyelerde bulunan Vali Çeber, şunları kaydetti:

"Valiniz olarak ben sizlerden şunları istiyorum. Emir alacağınız ve uyacağınız tek şey bu devletin kanunları, sizle ilgili olan mevzuatlarıdır. Sıralı amirlerinizin dışındaki hiç kimseden emir, talimat, tavsiye ve telkin almayacaksınız. Size düşen görev budur. Beyninizi bu dediğim yerlerin dışında hiç kimseye kiraya vermeyin."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'nin büyük güçlerin önünde eğilmediğini, mazlumların sancaktarlığını yaptığını ve bu nedenle iç ve dış hainlerin eksik olmadığını belirten Çeber, "Hem Müslümanlığın sancaktarlığını hem bu milletin onurlu tarihinin devamını Allah'ın izniyle aynı şekilde yapacağız. Rabbim hep bu milletin yanında olmuş ve her türlü zorluğu bu millet aşmıştır." dedi.

"3 bin 24 adayı devlete teslim edeceğiz"

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Şafak Ertan Çomaklı da 2016 sonunda özel hareket polis alımları için ilana çıktıklarını ve yaklaşık 450 bin rekor bir başvurunun olduğunu ifade etti.

Başvuranların arasından 10 bin kişinin seçildiğini anlatan Çomaklı, "Seçilmeyenler başarısız değildi, sıralamaya giremediler sadece. İnşallah onlara da sıra gelecek, onlara da devletin kapısı açık. Bugün 10 bin kişi içinden 3 bin 24 adayı devlete teslim edeceğiz. 15 Temmuz'da tankın, merminin önüne çıkan siz ailelerin hakkını biz ödeyemeyiz. Şimdi bir de çocuklarınızı devlete verdiniz. Sizlere hakkımızı ödeyemeyiz." diye konuştu.

Polis adaylarından isteklerde bulunan Çomaklı, "Devletin ve milletin dışında kimseye itibar etmesinler, başkalarından emir almasınlar, bu milleti sırtından hançerlemesinler." ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından dönem birincisi Ali Arslan, mezuniyet kütüğüne plaket çaktı.

İlk 10'a girenlere protokol üyelerinin diplomalarını vermelerinin ardından polis adayları yemin etti.

Program, mezunların aileleriyle buluşmasıyla sonra erdi.

Törene, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer, POMEM Müdürü Mahmut Karabulut, sivil toplum örgütü başkanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Muhabir: Ahmet Özler

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın