Dolar
32.38
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.80
BTC/USDT
69,905.00
BIST 100
9,092.26
Gündem

Kastamonu'daki FETÖ davasında hapis cezası

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada kapatılan dershanenin çalışanına 9 yıl, 3 esnafa ise 6 yıl 3'er ay hapis cezaları verildi.

Özgür Alantor  | 17.01.2018 - Güncelleme : 17.01.2018
Kastamonu'daki FETÖ davasında hapis cezası

Kastamonu

KASTAMONU

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olmak, terör propagandası yapmak ve tüzel kişi faaliyeti çerçevesinde terörizmin finansmanını sağlamak" iddiasıyla tutuklu yargılanan, kapatılan dershanenin çalışanı Mustafa Sevinç ile esnaf olan tutuksuz sanıklar Hakan Kılıç, Mustafa Fazıl Kökyay ve Murat Karagüllü katıldı.

Sanık Sevinç, hakkındaki iddiaları reddederek tahliyesini istedi.

Terör örgütü üyeliğinin çok ağır bir suçlama olduğunu ifade eden Sevinç, "ByLock kullandığım söyleniyor. Ben bu programı kullanmadım. Herhangi bir örgütle bağım yok. Ben sadece dershanede işimi yaptım." dedi.

Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanıkların "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" gerekçesiyle cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık Sevinç'e 9 yıl, Kılıç, Kökyay ve Karagüllü'ye de 6 yıl 3'er ay hapis cezası verdi.

Muhabir: Özgür Alantor

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın