Dolar
32.35
Euro
34.92
Altın
2,222.12
ETH/USDT
3,556.10
BTC/USDT
70,800.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Kaya ve Özhaseki yaralıları ziyaret etti

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, darbe girişimini durdurmaya çalışırken yaralanan ve tedavi altına alınan vatandaşlara geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

19.07.2016 - Güncelleme : 26.07.2016
Kaya ve Özhaseki yaralıları ziyaret etti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya (sağ 2) ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki (sağda), 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini durdurmaya çalışırken, yaralanan ve Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan vatandaşları ziyaret etti.

ANKARA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini durdurmaya çalışırken, yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan vatandaşları ziyaret etti.

Kaya ve Özhaseki'nin, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirdiği geçmiş olsun ziyaretinde, yaralı vatandaşlar 15 Temmuz gecesi darbe girişimini durdurmaya çalışırken, yaşadıkları zor anları anlattı.

Yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Özhaseki, vatandaşların bu kahramanlıkları sayesinde darbe girişiminin önlendiğini vurguladı.

Yaralılardan Aydın Boz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine evden çıktığını, darbecilerin bayrak salladığı eline ateş ettiğini bildirdi.

O geceyi yaşayan Boz'un abisi Ayhan Boz ise "Bakanım, yalvardım askerlere, 'Yapmayın, siz Türk askerisiniz' dedim. 20 metreden direkt sıktılar. Yanımızda 20-30 yaralı vardı. Yaralımızı vermediler bize. Hatta orada çırpındık, ambulansa almadılar. En son biri insafa geldi de yaralıyı koyduk." diye konuştu.

Bakan Kaya da Boz'un bu sözleri üzerine, "Bunca yıl saklanmışlar, asker kıyafeti içerisinde saklanmışlar." ifadelerini kullanarak, tüm suçluların en ağır cezayı alacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde açılan ateş sonucu yaralanan Mesut Yapraklı, "Biz şimdi evimizde yatarsak, çocuklarımız ömür boyu rahat uyuyamayacak diye düşünerek çıktım sokağa." dedi.

Bir başka yaralı, Türksat çalışanı Bilal Davut Hasetçi de 15 Temmuz gecesi nöbetçi şoför olduğunu belirterek, yanındaki arkadaşı başını eğdiği anda kendisinin boynundan yaralandığını kaydetti.

Yaralı Bülent Kaya, darbecileri durdurmaya çalışırken, kendisini en çok etkileyen olayın ise askerlerin yaralı arkadaşlarını bile teslim etmemesi olduğunu belirtti.

Bunun üzerine Bakan Kaya, "Bunlar hain kalleş teröristler. Ben Meclis'teydim o gece. Milletin Meclisi'ni bombaladılar, başlarında FETÖ var. Sizin kahramanlığınızla, polisimizin kahramanlığıyla, medyanın dik duruşu ile bu süreci atlattık." diye konuştu.

"Milletin zekat paraları ile büyüttükleri çocuklar, millete kurşun sıktılar." diyen Bakan Özhaseki, iki ihtilal gördüğünü ama bu süreçlerin hiçbirinde vatandaşlara kurşun sıkılmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından, yoldan çevirdiği bir araçla Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne giden ve burada yaralanan hastane çalışanı Nigar Kaya, şunları anlattı:

"Allah cümlemizden razı olsun, vatanımız sağ olsun. Bin şükür vatanımızı kurtardık. Onlar emellerine ulaşamadı ya bin şükür. Allah yardım etti. Rabbim meleklerini, sahabelerini, peygamberlerini gönderdi ki bugün biz böyle olabildik. Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin. Benden alsın ömrümü ona versin."

Muhabir: Burcu Çalık

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın