Gündem

Kaynak Holding soruşturmasında 10 gizli tanık ifade verdi

FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar 10 gizli tanığın kendi istekleriyle savcılığa gelerek ifade verdiği öğrenildi.

Filiz Kınık  | 11.02.2016 - Güncelleme : 11.02.2016
Kaynak Holding soruşturmasında 10 gizli tanık ifade verdi

Istanbul

İSTANBUL

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması" (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar 10 gizli tanığın kendi istekleriyle savcılığa gelerek ifade verdiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ/PDY bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında, bugüne kadar 10 gizli tanığın kendi istekleriyle savcılığa gelerek, FETÖ/PDY ile ilgili bildiklerini anlattıkları ortaya çıktı.

"Bahtiyar" kod adlı gizli tanığın savcılığa verdiği ifadede, holdinge bağlı faaliyet gösteren Sürat Kargo çalışanlarının, Şirket İçi Tesellüm (ŞİT) adını verdikleri denetim dışı gizli bir sistem kurarak, holdinge para aktarımı yaptıklarını anlattığı öğrenildi.

"ŞİT" adı verilen gizli sistemi incelemeye alan savcılık, bu sistemle şirket paralarının bankacılık sistemine girmeden, vergi denetimi ve incelemeden muaf bir şekilde holdinge aktarıldığı iddiası üzerinde duruyor.

Öte yandan, yine "Bahtiyar" kod adlı gizli tanığın beyanlarında, özellikle Sürat Kargo'da işe alınan kişilere iş tecrübesi dışında "Fetullah Gülen'i tanıyor musunuz? Namaz kılıyor musunuz?" gibi sorular yöneltildiğini anlattığı bilgisi edinildi.

Özel ekipler delilleri inceliyor

Holdinge yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar 700 terabayt veriye ulaşıldığı, bu verilerden 7 terabaytının inceleme işleminin tamamlandığı aktarıldı. 

Bu verilerin kopyalama ve imaj alma işlemlerini yapmak üzere de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden 6 kişilik özel ekip oluşturulduğu belirtildi.

Kopyalanan ve imajları alınan verilerin incelenmesi amacıyla da KOM Daire Başkanlığı bünyesinde 27 kişilik özel ekip oluşturulduğu, söz konusu ekibin de elde edilen verileri inceleyerek savcılığa değerlendirme raporu sunduğu öğrenildi.

Holding ve bünyesinde bulunan şirketlerin FETÖ/PDY'nin yurtiçi ve yurtdışı para ağının yüzde 85'ini oluşturduğunun tespit edildiği ileri sürüldü.

Muhabir: Filiz Kınık

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.