Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,525.10
BTC/USDT
69,685.00
BIST 100
9,090.23
Gündem, arşiv

Kazalar yılbaşı dinlemedi

Yeni yılın ilk saatlerinde bazı illerde yaşanan trafik kazaları üzdü. Alkollü sürücülerin de karıştığı kazalarda 3 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

01.01.2013 - Güncelleme : 01.01.2013
Kazalar yılbaşı dinlemedi

ANKARA

İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.
Fethi Doğan Öner'in (36) kullandığı 35 RS 567 plakalı otomobil, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda aşırı hız nedeniyle yoldan çıkarak yol kenarındaki ağaca da çarparak deniz tarafındaki yürüyüş yoluna uçtu.
Fethi Doğan Öner'in olay yerinde hayatını kaybettiği kazada, araçta sıkışan sürücünün eşi Nesrin Öner (33) ve çocukları Yiğit Öner (10) ise AKS 110 ekiplerinin çalışmasının ardından sıkıştıkları yerden çıkarılarak 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.
Sahilde yürüyüş yapan Ömer Fidan (28) isimli bir vatandaş ise takla atan araçtan fırlayan cisimlerin üzerine isabet etmesiyle hafif yaralandı.
Fethi Doğan Öner'in Yeni Asır gazetesi spor servisinde sayfa sekreteri olarak görev yaptığı ve sarı basın kartı sahibi olduğu öğrenildi. 

Aydınlatma direğine çarptı

Adana'da otomobilin refüjdeki aydınlatma direğine çarptıktan sonra karşı yönden gelen taksiyle çarpışması sonucu 3'ü ağır 6 kişi yaralandı.

Manisa'da trafik kazası

Salihli-Alaşehir karayolunda seyreden Ruhi Karakaş (33) yönetimindeki 45 SB 6211 plakalı minibüs yola aniden çıkan Sibel Gökmen yönetimindeki 45 ZR 151 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada, ağır yaralanan Sibel Gökmen, Alaşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gökmen tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Sibel Gökmen'in yaklaşık 4 ay önce Alaşehir Kapalı Cezaevi'nde gardiyan olarak işe başladığı öğrenildi.

Alkollü sürücü polisten kaçarken

Malatya'da polisten kaçan alkollü sürücü, bir yayayı ezdikten sonra başka bir otomobile çarptı.
Kent merkezinden Yeşilyurt ilçesi istikametine giden Bayram Er yönetimindeki otomobil, polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı.
Takibe alınan otomobil, İsmet Paşa Caddesi üzerinde kimliği henüz belirlenemeyen bir yayaya çarptı. Kazanın ardından yoluna devam eden otomobil, Yeşilyurt yolunda başka bir otomobile çarptıktan sonra durdu.
Meydana gelen iki kazada otomobilin ezdiği yaya olay yerinde yaşamını yitirdi. Polisten kaçan sürücü Bayram Er ile aynı otomobilde bulunan Hasan Doğan, ağır yaralandı.
Bu arada ölen gencin kardeşi olay yerinde sinir krizi geçirerek ağabeyinin cesedine sarıldı.
Öte yandan polisten kaçan otomobilde bulunan ve kazalardan yara almadan kurtulan Zeynel Abidin Özen de gözaltına alındı. Otomobil içerisinde çok sayıda alkollü içki şişesi olduğu dikkati çekti.


Alkollü sürücüler polisi zorladı

Ankara'da yılbaşı gecesi meydana gelen trafik kazalarında 11 kişi yaralandı.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, başkentte yılbaşı gecesi 11 yaralamalı, 16 maddi hasarlı kaza meydana geldi. 
Kazaların çoğunluğunun alkollü araç kullanımı nedeniyle yaşandığı öğrenildi. 

Ankara'da yılbaşı gecesi trafik uygulamasında alkollü çıkan bazı sürücüler, araçlarının çekiciyle otoparka götürülmek istenmesi üzerine polis ekiplerine zor anlar yaşattı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Çankaya Nenehatun Caddesi'nde trafik uygulaması yaptı. Uygulamadan kaçmaya çalışan Sercan Güneş'in kullandığı 06 JB 221 plakalı otomobili, polis, aracın önüne geçerek ve ezilme tehlikesi atlatarak durdurdu. 
112 promil alkollü çıkan sürücüye cezai işlem uygulandı.

Ters şeride girdi

Saffet Dağtakan yönetimindeki 34 GG 7178 plakalı otomobil, Uğur Mumcu Caddesi'nden uygulamanın yapıldığı Nenehatun Caddesi'ne ters istikametten girdi. Bir süre ters istikamette seyreden sürücüyü, polis ekipleri durdurdu. 21 promil alkollü çıkan Dağtakan, ''İstanbul'dan geliyorum, yolları tam olarak bilmiyorum. Bir anlık dalgınlığıma geldi'' dedi.

Ehliyetsiz sürücüler

34 VY 1653 plakalı otomobiliyle uygulama noktasında durdurulan ve ehliyetsiz olduğu öğrenilen Afgan uyruklu Almas Kargar, uzun süre polis ekiplerini ikna etmek için dil döktü. 

Babasına ait 06 VAL 76 plakalı otomobille gezmeye çıkan 18 yaşında ve sürücü belgesi olmayan C.B. de uygulama noktasında polis ekiplerine yakalandı. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın