Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.50
BTC/USDT
70,474.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Kılıçdaroğlu: Allah'ın verdiği bir can, o da bu memlekete feda olsun

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konvoyuna düzenlenen saldırıyla ilgili, "Terör bizi yıldıramaz. İnandığımız davadan geri döndüremez. Allah'ın verdiği bir can. O can da bu memleket için feda olsun." dedi.

25.08.2016 - Güncelleme : 25.08.2016
Kılıçdaroğlu: Allah'ın verdiği bir can, o da bu memlekete feda olsun

TRABZON/ANKARA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konvoyuna düzenlenen saldırıyla ilgili, "Her zaman, her ortamda teröre karşı ortak mücadele etme konusunda azim ve kararlılığımızı sergilemeliyiz ve göstermeliyiz." dedi.

Şavşat Kaymakamlığı çıkışında kendisini bekleyen ve "Kahrolsun PKK" sloganları atan vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada, vatandaşlara gösterdikleri yakın ilgiden dolayı saygı ve sevgi duyduğunu ifade etti.

"Terörün acımasızlığını biliyoruz" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sade yurttaşlar bununla çok yüz yüze geldiler. Ben de Genel Başkan olarak yüz yüze geldim. Her zaman, her ortamda teröre karşı ortak mücadele etme konusunda azim ve kararlılığımızı sergilemeliyiz ve göstermeliyiz. Bütün siyasal partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, meslek kuruluşlarının çaba harcaması lazım. Terör bizi yıldıramaz. İnandığımız davadan geri döndüremez. Allah'ın verdiği bir can, o can da bu memleket için feda olsun diyoruz. Hiç kimse endişe etmesin, biz mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz."

Kılıçdaroğlu, konuşmaların ardından aracına binerek, helikopterin kalkacağı alana hareket etti.

"Kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım"

Kılıçdaroğlu, saldırının ardından bazı televizyon kanallarının canlı yayınına bağlanarak, CHP konvoyunun güzergahında meydana gelen çatışmaya ilişkin açıklamada bulundu.

Teröre karşı çıkmanın herkesin ortak görevi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, böyle bir olayla karşılaşacağını hiç düşünmediğini söyledi.

Şavşat'ta bir toplantıları olduğunu, daha sonrasında ise Ardanuç'a doğru yola çıktıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Fakat dar bir alanda, bir vadide güvenlik güçleri araçları durdu ve bir çatışma olduğu ifade edildi. Güvenlik güçleri silahlarıyla dışarı çıktılar, alanı kontrol ettiler. Ateşler açıldı, silah seslerini ve görüntüleri üzülerek ifade edeyim gördük, tanık olduk. Bir süre sonra zırhlı araç istendi. Bu araçla başka güvenli bir noktaya intikal ettirildik ve oranın da güvenli olmadığı ifade edildi, şu anda başka güvenli bir noktadayız." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Benim açımdan kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyi durumdayım. Arkadaşlarımızla beraber çatışma bölgesinden çıktık. Umarım güvenlik güçleri açısından da herhangi bir can kaybı olmaz, en büyük arzumuz o. " ifadesini kullandı.

"Terör saldırısı gerçekleşti" diye programlarını yarıda kesmenin doğru olmayacağını düşündüklerini ve rutin programlarını sürdüreceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Teröre pabuç bırakmamak lazım. Allah'ın verdiği bir can var, o da bu memleket, ülke, millet için feda olsun. Biz, orada çatışmanın ortasında kaldık ama bir üzücü haber aldık, 'Bir şehidimizin olduğu' söyleniyor. Bu gerçekten beni çok üzdü. Bu ülke, güzel bir ülke, hele Şavşat çok güzel bir yer. Böyle bir bölgede, Türkiye'de terörün olmasını asla istemiyoruz ve kabul etmiyoruz. Dolayısıyla teröre karşı hepimizin ortak mücadele etmesi lazım, sen, ben ayrımı yapmadan. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevidir. Bizi yıldıramaz, yıldırmamalıdır. O nedenle de ben programıma aynen devam edeceğim. Bizim bu tür olaylar karşısında geri adım atmamız zaten söz konusu olamaz. Olayların üzerine gideceğiz. Bu ülke terörden temizleninceye kadar hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız."

Erdoğan'dan geçmiş olsun telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini arayarak, "Geçmiş olsun." dileklerini ilettiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Sayın Efkan Ala'dan ön bilgileri aldıklarını, bir helikopterin geleceğini, güvenli olarak bizi Ardanuç'a götüreceklerini' ifade ettiler. Nazik davranışları dolayısıyla kendilerine teşekkür ettim." dedi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım ile de görüştüklerini dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, konvoydaki araçlara kurşun isabet edip etmediğini bilmediğini ancak kendisinin bulunduğu araca herhangi bir isabetin olmadığını söyledi.

Şavşat Kaymakamlığına geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şavşat Kaymakamlığına geldi.

Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği esnada Yanıklı mevkisinde çıkan çatışmanın ardından Şavşat ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, önce güvenli bir yere alındı.

Kılıçdaroğlu, daha sonra güvenlik önlemi altında Şavşat Kaymakamlığına geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaymakamlığa gelişi sırasında bazı vatandaşlar kendisine "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Muhabir: Mehmet Tosun,Barış Gündoğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın