Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.03
ETH/USDT
3,575.20
BTC/USDT
70,838.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Kırşehir'de FETÖ/PDY'nin 3 şirketine kayyum atandı

Kırşehir'de faaliyet gösteren 3 şirkete, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla kayyum atandı.

Abdullah Yıldız  | 01.04.2016 - Güncelleme : 01.04.2016
Kırşehir'de FETÖ/PDY'nin 3 şirketine kayyum atandı

Kırşehir

KIRŞEHİR

Kırşehir'de faaliyet gösteren 3 şirkete, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla kayyum atandı.

Alınan bilgiye göre, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle Sulh Ceza Hakimliğince, Dünya Eğitim Öğretim Sağlık AŞ, İvme Eğitim Hizmetleri Danışmanlık ve Sağlık AŞ ile Yurduşen Baktıroğlu Eğitim Öğretim Pazarlama AŞ'ye 3 kişinin kayyum olarak atanmasına karar verildi.

FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla atanan kayyumlar, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle şirketlerin bulunduğu binalara gelerek, mahkeme kararını gösterip çalışmalarına başladı.

Kuruluş amacı ve faaliyet konularıyla bağdaşmayan hukuki tasarruflarının olduğu ileri sürülen şirketlere bağlı bir özel okul, dershaneler, çeşitli kurumlar ve gayrimenkullerin bulunduğu öğrenildi.

Muhabir: Abdullah Yıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.