Dolar
32.35
Euro
34.90
Altın
2,220.83
ETH/USDT
3,568.90
BTC/USDT
70,866.00
BIST 100
9,079.97
Gündem, arşiv, arşiv

Kış lastiği kullanımı yaygınlaşıyor

LASED Başkanı Karataş, kış lastiği kullanımının giderek arttığını belirterek, "2011 yılına kadar yüzde 15 seviyelerinde dolaşan kış lastiği kullanımı yüzde 30'lara kadar yükseldi" dedi.

26.11.2013 - Güncelleme : 26.11.2013
Kış lastiği kullanımı yaygınlaşıyor

ANKARA - İbrahim Yılmaz

Otomotiv Lastik Satıcıları ve Servisçileri Derneği (LASED) Başkanı Mustafa Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yağışlı havaların etkisini göstermeye başladığı bugünlerde kış lastiği kullanımının önemine dikkati çekti.

Emniyetli bir sürüş için 7 derecenin altındaki hava sıcaklıklarında kış lastiği kullanılması gerektiğine işaret eden Karataş, kış lastiği kullanımı için kar yada yağmur yağmasının beklenmemesi gerektiğini vurguladı.

Karataş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının kış lastiği uygulamalarına ilişkin genelgesinden sonra tüketicilerin bu konuda bilinçlendiğini ve kullanımda ciddi artışlar yaşandığını ifade ederek, "2011 yılına kadar yüzde 15 seviyelerinde dolaşan kış lastiği kullanımını yüzde 30'lara kadar yükseldi. Biz bu rakamın 2013-2014 yılları arası kış koşulları da dikkate alınarak yüzde 40'lara yani 4-4,5 milyon adetlere kadar çıkacağı düşüncesindeyiz" diye konuştu.

Karataş, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının kış lastiği genelgesini genel olarak desteklediklerini ancak minibüs, otomobil ve kamyonet türü araçların lastiklerinde sadece M+S (Çamur+Kar) işaretinin yeterli görülmesinin hatalı bir uygulama olduğunu vurguladı. 

M+S logolu lastiklerin kış lastiği olarak kabul edilmesi konusunda düşünülmesi gerektiğini ifade eden Karataş, şöyle konuştu:

"Ülkemizde de minibüs, otomobil ve kamyonet türü araçların lastiklerinde sadece M+S işaretinin olması durumunda lastik diş dibi derinliği konusunda en az 4 milimetre olma zorunluluğu getirilmeli ve tüketicilerimiz mümkün olduğunca kalitesi test edilmiş markaların M+S logolu lastiklerini tercih etmelidir."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın