Gündem

Kışa özel ambulanslar can kurtarıyor

Türkiye genelinde 294 kar paletli ve 20 kar küreyen ambulans, zorlu kış şartlarında köy ve mezralarda mahsur kalan hastaların imdadına yetişiyor.

Duygu Yener  | 28.01.2016 - Güncelleme : 29.01.2016
Kışa özel ambulanslar can kurtarıyor

Ankara

ANKARA - DUYGU YENER

Sağlık Bakanlığının, zorlu kış şartlarının yaşandığı illerde kar üzerinde gidebilen snowtrack ve paletli ambulansları, hastaneye gitmekte güçlük çeken vatandaşlara ulaşarak can kurtarıyor.

Tüm yurdu etkisi altına alan kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan köy ve mezralarda mahsur kalan hastaların imdadına 112 Acil Servis ekipleri yetişiyor.

Karın yoğun olduğu Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki iller başta olmak üzere, Türkiye genelinde, 294 kar paletli ve 20 kar küreyen ambulans hizmet veriyor.

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Hikmet Selçuk Gedik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar nedeniyle ulaşımda güçlük çekilen yerlerde hastaların mağduriyet yaşamaması için 112 acil istasyonlarının alarma geçirildiğini belirtti.

"Ulaşamadığımız hiçbir vaka yok"

Geçit vermeyen bazı yollarda ise snowtrack (kar küreyen) ve paletli (kar üstü ilerleyen) ambulanstaki sağlık ekiplerinin, hastaya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye ulaştırdığını ifade eden Gedik, "Türkiye genelinde yolu kapalı olan tüm köy ve mezralarda görev yapan 112 acil yardım ekiplerimiz tüm imkanlarımızı kullanarak kısa sürede vakalara ulaşıyor. Ulaşamadığımız hiçbir vaka yok" dedi.

Ocak ayı içerisinde Erzurum'da snowtruck ambulans ile 21, paletli ambulans ile ise 35 kadın doğum için hastaneye götürüldü. Solunum sistemi, travma ve zehirlenme gibi rahatsızlıklar nedeniyle ise snowtruck ambulansla 38, paletli ambulansla ise 163 kişi hastaneye kaldırıldı.

Van'da ise paletli ambulansla 19, snowtruck ambulansla 16 kadın doğum için hastaneye kaldırıldı. Solunum sistemi, travma, enfeksiyon gibi hastalıklar nedeniyle ise snowtruck ambulansla 49, paletli ambulansla 31 kişi hastaneye götürüldü.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın