Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,212.18
ETH/USDT
3,601.20
BTC/USDT
71,263.00
BIST 100
9,055.40
Gündem

Kızılay Azez'deki ailelere desteğini sürdürüyor

Kızılay, Suriye'nin Azez kentinde Ehli Şam Kampı'nda barınan 327 aileye yardım paketi dağıttı.

25.02.2018 - Güncelleme : 25.02.2018
Kızılay Azez'deki ailelere desteğini sürdürüyor Fotoğraf: AA/ Saher El Hacci

AZEZ/ANKARA

Kızılay Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Turunç, Suriye'nin Azez kentindeki halka yönelik yardımlara ilişkin, "Türkiye'nin, devletimizin kurumsal desteğiyle gerek Kızılay ve AFAD'ın gerekse diğer sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle buradaki insanların yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz." dedi.

Turunç, Türk Kızılayı Suriye Krizi Ülke Alan Koordinatör Vekili Fatih Kökcan'ın da yer aldığı Kızılay ekibiyle Azez bölgesinde kurulu Ehli Şam Kampı'na yardım paketi dağıtımına katıldı.

Turunç, Suriye'nin Azez kentinde yürütülen altyapı çalışmalarını ve Kızılay'ın bölgeye yönelik yardımlarını AA muhabirine değerlendirdi.

Hazırlanan gıda kolileri, hijyen malzemeleri ve battaniyelerin dağıtımının Kızılay ekiplerince kampta kalan 327 aileye önceden haber verildiğini söyleyen Turunç, yoğun yağış olmasına rağmen koordinasyonlu şekilde yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirtti.

"Can güvenlikleriyle ilgili bir sıkıntı yok"

Hava koşulları olumsuz olsa da çalışmaların ciddiyetle devam ettiğini vurgulayan Turunç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burası yıllardır ilgilendiğimiz bir kamp. Bölgede 12 kamp, yüz bine yakın insan var. Yeni kamp yerleriyle alakalı hazırlıklarımız da devam ediyor. İnşallah bir an önce bu bölgenin sıkıntıları insani açıdan biter. Burada can güvenlikleriyle ilgili bir sıkıntı yok ama sosyal yaşamlarıyla ilgili bir sıkıntı var. Türkiye'nin, devletimizin kurumsal desteğiyle gerek Kızılay ve AFAD'ın gerekse diğer sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle buradaki insanların yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz." 

Azez'in Soran beldesinin Elbil köyünde yürütülen altyapı çalışmalarını da yerinde inceleyen Turunç, "Bu gördüğünüz alan 68 dönümlük bir alan. AFAD altyapısını tamamladıktan sonra burayı Kızılay'a teslim edecek. Muhtemelen bölgede daha önceden kurulan kamplarda yaşayan insanlar ve Fırat Kalkanı operasyonu ile güvenli bölgelere geçen insanlar arzu ederlerse, altyapı tamamlandıktan sonra bu kamplara geçecekler." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ömer Koparan,Nazlı Yüzbaşıoğlu






Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.