Gündem

Kızılay'dan Cerablus'ta 5 bin kişiye 3 öğün yemek

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, "Cerablus'ta 20 kişilik bir ekiple günlük 5 bin kişiye, 3 öğün yemek çıkartıyoruz. Cerablus'taki tüm insanlara yetecek acil insani desteği sağlayabiliyoruz." dedi.

29.08.2016 - Güncelleme : 29.08.2016
Kızılay'dan Cerablus'ta 5 bin kişiye 3 öğün yemek

İSTANBUL

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Cerablus'ta 20 kişilik bir ekiple günlük 5 bin kişiye 3 öğün yemek dağıtımı yaptıklarını ve oradaki tüm insanlara yetecek acil insani desteği sağlayabildiklerini bildirdi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'nin Cerablus bölgesindeki "Fırat Kalkanı" harekatının ardından oradaki sivillere yardım götüren ilk uluslararası yardım kuruluşunun Türk Kızılayı olduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, operasyonun başladığı andan itibaren Kızılay ekiplerinin Karkamış'a intikal ettiğini, bölgede ilk etapta ihtiyaç duyulabilecek acil insani yardımla ilgili desteğin yapıldığını vurguladı.

Kınık, "Cerablus'ta, 20 kişilik bir ekiple günlük olarak 5 bin kişiye, 3 öğün yemek çıkartıyoruz. Arka tarafta lojistiğini sağlayan depolar, araçlarımız da var. AFAD ve Sağlık Bakanlığı’ndan UMKE bize destek veriyor. Şu anda Cerablus'taki tüm insanlara yetecek acil insani desteği sağlayabiliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Sınır hattındaki bütün şehirlerde olduklarını hatırlatan Kınık, Kızılay'ın hem Türkiye'deki sığınmacılara yönelik hem de Suriye'ye yönelik 2 boyutlu insani yardım çalışması olduğunu belirtti.

Her gün 20 tır insani yardım

Kınık, Suriye'ye yardımlarının devam edeceğini aktararak, gelen yardımların Kızılay'ın sadece Cerablus'ta değil, Halep içerisinde de kullandığını bildirdi.

Türkiye ile Rusya arasında yapılan görüşme ve ön antlaşma çerçevesinde Halep'e yoğun bir insani yardımın olacağını belirten Kınık, şunları kaydetti:

"Deraya bölgesi antlaşmalı olarak tahliye edildi. Bunların 3 bin-3 bin 500 kadarı kuzey hattına doğru indi. Onlara içeride bir mülteci kampı kurulmaya çalışıyor. Darkuş bölgesine yakın, sınır hattına yakın bir yerde olacak büyük ihtimalle. Laskiye kırsalı ve doğu hattına doğru insani yardım devam ediyor. Her gün 20 tır insani yardım takviyesine devam ediyoruz."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın