Dolar
32.47
Euro
35.03
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.40
BTC/USDT
70,719.00
BIST 100
9,079.97
Gündem

Kocaeli'nin yarım asırlık hayali gerçek oluyor

Kocaeli'de "50 yıllık hayal" olarak nitelendirilen ve turistlerin İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü'nü aynı anda izleyerek Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşmasını sağlayacak teleferik projesinin ihale dosyası hazırlandı.

26.10.2016 - Güncelleme : 26.10.2016
Kocaeli'nin yarım asırlık hayali gerçek oluyor

KOCAELİ-Şahin Oktay

Sanayi kenti Kocaeli'de "50 yıllık hayal" olarak nitelendirilen ve yüzlerce ağaç türüne sahip ormanların üzerinden İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleyerek Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşılmasını sağlayacak teleferik projesinde ihale sürecine girildi.

Sahip olduğu doğal güzelliklerinin yanı sıra dört mevsim boyunca birçok doğa sporunun yapılmasına imkan veren Kartepe, ihale sürecine girilen projenin tamamlanmasının ardından ziyaretçilerine seyir zevki yüksek bir teleferik yolculuğu sunacak.

İlk kazması 2017'nin başında vurulması ve 1,5 yılda bitirilmesi planlanan projenin ilk etabı tamamlandığında bölgeye gelen turistler, Sapanca Gölü ile İzmit Körfezi'ni aynı anda izleyerek bin 700 rakımlı Samanlı Dağları'nın zirvesine seyahat edecek.

Proje hayata geçirildiğinde, Sapanca'da su kayağı yapan bir turist, yarım saatlik teleferik yolculuğunun ardından Kartepe Kayak Tesisleri'nde kar kayağı zevkini yaşayabilecek.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teleferik projesinin geçmişinin, Kartepe'nin belde olduğu dönemlere kadar uzanan ve bölge halkının 45-50 yıldır hayalini kurduğu bir proje olduğunu söyledi.

Göreve geldikleri 2014'ten beri bu önemli proje için büyük bir mesai harcadıklarını dile getiren Üzülmez, gelinen aşamada projenin master planlarını yaptıklarını, resmi izinleri geçirdiklerini ve planları işlediklerini anlattı.

Üzülmez, ihale dosyası hazırlanan teleferik projesini 2 etaplı olarak planladıklarını dile getirerek, "İlk etapta Derbent Mahallesi'nin üzerinde, çok güzel bir alanda Körfez ve Sapanca Gölü manzaralı yerde 5 yıldızlı bir otel ile teleferiğin ayağı kurulacak. İnsanlar, oradan yaklaşık 4,7 kilometrelik teleferik hattıyla Kartepe'nin zirvesindeki Kuzuyayla'ya gidebilecek. Seka Kampı'ndan başlayıp, Sapanca Gölü üzerinden geçerek Derbent'e uzanan ikinci etabımız ise 4,5 kilometre uzunluğunda olacak." diye konuştu. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın