Gündem, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Konya'da eğitim gören 40 ülke öğrencisinden anlamlı mesaj

Konya'da eğitim gören 40 ülkeden 200 civarında öğrenci, yaptıkları yürüyüşle darbeye karşı Türk halkının yanında oldukları mesajını verdi.

Muhammed Ali Akman  | 27.07.2016 - Güncelleme : 27.07.2016
Konya'da eğitim gören 40 ülke öğrencisinden anlamlı mesaj Fotoğraf: AA/Orhan Akkanat

Konya

KONYA

Konya'da eğitim gören 40 ülkeden 200 civarında öğrenci, yaptıkları yürüyüşle darbeye karşı Türk halkının yanında oldukları mesajını verdi.

Kentte uluslararası öğrencilere yönelik faaliyetler yürüten İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğinin Başkanı Murat Arslan, dernekte gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe girişimi süreci ve sonrasında özellikle mezun öğrencilerden aldıkları mesajların kendilerini son derece duygulandırdığını söyledi.

Mezun ve mensup öğrencilerden hareketle, Türk milleti değil, "Biz bir milletiz" şuuruyla hareket eden İslam ümmetinin daha ilk andan itibaren, darbe girişiminin karşısında olduğunu belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Bu çirkin kalkışmanın İslam'a karşı yapıldığının farkındalardı. Bize gelen mesajların birçoğunda ülkemiz için 'İslam'ın kalesi' vurgusu açıkça ifade edilirken, Türkiye'ye karşı yapılan bu saldırıya duyulan üzüntü ve halkımızın destansı direnişine karşı övgü ve destekler söz konusuydu. Biz bugün olduğu gibi, bugünden sonra da 'Biz bir milletiz' düsturuyla, dil, renk, coğrafya ayrımı yapmaksızın kardeşliğimizi, birliğimizi, dirliğimizi pekiştirmeye devam edecek, uluslararası öğrencilerimizin hiçbir hain çetenin çirkin emellerine alet olmaması için var olan gayretimizi sürdüreceğiz."

Basın açıklamasının ardından dernekten ayrılan öğrenciler, kendi ülkelerinin bayrakları ve Türk bayrağı ile Alaaddin Tepesi'nden Mevlana Meydanı'na yürüyerek darbeye karşı Türkiye halkının yanında oldukları mesajını verdi.

Konya halkının da katıldığı yürüyüşte öğrenciler, "Türk halkı üzülme, bu ümmet sizinle" ve "Dik dur, eğilme, bu ümmet sizinle" sloganları attı.

"Biz, hepimiz kardeşiz ve bu kardeşliğimiz bundan sonra daim olacaktır inşallah"

Doktora öğrencisi Bangladeşli Rahmet Ullah (30), AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Darbecilere karşı Türklerin dimdik ayakta durmalarından dolayı bizler gurur duyuyoruz. Türkiye halkını tebrik ediyoruz. Herkes şunu bilsin ki artık ümmet birlikte. Düşmanlarımız da şunu görsünler ki artık bu ümmeti bir daha bölemeyecekler ve kandıramayacakalar. Biz, hepimiz kardeşiz ve bu kardeşliğimiz bundan sonra daim olacaktır inşallah." diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü yüksek lisans öğrencisi Kırgızistanlı Kubangazy Bugubaev (28) de farklı ülkelerden gelip Konya'da eğitim gören uluslararası öğrenciler olduklarını söyledi.

Kendilerine bu fırsatı veren, Türk devletine ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına (YTB) teşekkür eden Bugubaev, "Uluslararası öğrenciler olarak Türkiye'ye yapılan bu alçakça darbe teşebbüsünü kınıyor ve lanetliyoruz. Bizler, Türkiye halkının dünyaya örnek olacak bir şekilde milli iradesine nasıl sahip çıktığına şahit olduk. Biz inanıyoruz ki bundan sonra da zafer, Türk milletinin ve milli iradenin olacaktır. Türk milletini Rabbime emanet ediyoruz, Rabbim bu aziz milletin yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencisi Azerbaycanlı Senan Kazımov (27) da ülkesi ve milleti adına Türkiye'de darbeye karşı sokaklara çıkan halkı selamladı.

Türk milletinin ülkesindeki darbeye karşı darbe yapabilen dünyadaki tek millet olduğuna işaret eden Kazımov, "Türk halkının bu haklı davasında sonuna kadar arkasındayız. Biz bu darbenin sadece Türk milletine değil, bütün İslam ümmetine karşı yapıldığının farkındayız. Türkiye halkına desteğimizi ve kardeşliğimizi bugün burada belirtmek istiyoruz. Biz bir milletiz." görüşünü paylaştı.

NEÜ Sosyoloji Bölümü doktora öğrencisi Moritanyalı Brahim Salemmeyanat (34) da "Bizler, tüm Müslümanlar olarak Türkiye halkının yanındayız. İlk günden bu yana dualarımızı Türkiye halkı için yapıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Muhammed Ali Akman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın